La Detroit 2011 apare Volkswagen Passat pentru USA

Zvonurile anunţau cu fanfară un model VW total nou, dedicat pieţei americane şi având numele de cod NMS. Realitatea, însă, nu aduce nici o surpriză: este vorba despre Passat-ul facelift, cu mici modificări pentru piaţa americană.

Volkswagen Passat pentru USA de pe tare.ro

De fapt, "surpriza" pregătită de Volkswagen pentru Salonul Auto Detroit 2011 poate fi considerată destul de importantă: din moment ce un facelift este anunţat ca o generaţie nouă, ni se pare normal ca un model puţin modificat să fie considerat o maşină total nouă...

Noul model pe care il arata VW la Detroit 2011: Volkswagen Passat pentru USA

Trecând peste stratagemele de marketing, ceea ce iniţial era anunţat ca VW NMS se pare că nu va fi altceva decât Volkswagen Passat pentru piaţa americană. Care vine cu specificaţii pentru USA, dar şi cu nişte modificări interesante.

Cea mai importantă dintre ele ţine de alungirea ampatamentului, care creşte de la 2,71 cm (pentru versiunea europeană) la 2,8 metri, cei 9 cm suplimentari dorind să-i asigure lui Volkswagen Passat USA o poziţie privilegiată în rândul berlinelor de clasă medie de pe piaţa americană. Lungimea creşte şi ea cu 10 cm, ajungând de la 4,77 metri la 4,87 metri.

Volkswagen Passat pentru USA are ampatamentul si lungimea mai mari cu 10 cm decat Passat-ul european

Creşterea dimensiunilor are mici efecte şi în ceea ce priveşte designul exteriorului: dacă în partea frontală avem aceeaşi imagine foarte sobră şi rectangulară, în spate stopurile sunt diferite şi preiau, foarte vizibil, câte ceva din ADN-ul... Audi. De asemenea, în spatele celei de-a doua portiere apare acum şi de cel de-al treilea geam lateral, idee care, deşi este preluată tot de la Audi, aminteşte cumva de... Volvo.

Per total, Passat-ul american pare o idee mai echilibrat decât Passat-ul european, din punct de vedere al designului, având o ţintă clară: publicul foarte matur, pentru care contează valorile sigure. Dinamismul versiunii europene este mult diminuat (muchia inferioară nu mai este ascendentă), aşa încât Passat-ul pentru USA arată ca un VW Jetta ceva mai elegant.

Spatele si lateralul lui Volkswagen Passat pentru USA aduc aminte de liniile Audi

Interiorul acestui Passat americanizat nu este cu mult diferit de al omologului european, dar se observă aceeaşi îndreptare spre un stil mai sobru: atât partea superioară a bordului, cât şi consola centrală sunt realizate într-un stil mai clasic, iar paleta de materiale şi culori vrea să ofere clienţilor impresia unei clase superioare. Vor fi oferite trei niveluri de echipare (S, SE şi SEL), cu un total de 16 versiuni de motorizare şi echipare.

Interiorul lui Volkswagen Passat pentru USA este mai sobru decat la Passat-ul european

La nivelul motorizărilor, Passat-ul american oferă o gamă formată din trei propulsoare, două pe benzină şi un diesel. Cel mai puţin potent va fi dieselul 2.0 TDI, de 140 CP, denumit "Clean Diesel". Inginerii se laudă cu un consum mediu de 43 mpg (circa 5,4 litri/100 km), iar autonomia maximă se cifrează la 800 km. Pentru piaţa auto americană, vorbim de performanţe care rivalizează cu sistemele hibride.

Pentru majoritatea americanilor fideli motoarelor pe benzină, Passat oferă două propulsoare: un 2,5 litri în 5 cilindri şi un V6 de 3,6 litri. În primul caz, este vorba de un motor de 170 CP, conceput pentru segmentul berlinelor medii de pe piaţa americană şi care poate fi cuplat ori la o cutie manuală cu 5 trepte, ori la una automată cu 6 trepte.

Cea de a doua propunere, însă, nu este pentru pensionari, deoarece vorbim despre Passat VR6, care oferă 280 CP şi 350 Nm - ceea ce îl face, de fapt, cel mai puternic Passat de serie în acest moment. Cutia de viteze este automată cu 6 trepte, fiind de tipul DSG (dublu-ambreiaj), iar consumul se anunţă optimist, cifrându-se la 28 mpg (8,4 litri/100 km). Un mic "detaliu": este consumul obţinut pe autostradă, nu cel mediu...

Volkswagen Passat pentru USA ofera 2 motoare pe benzina si un diesel TDI

Noul Volkswagen Passat pentru americani se doreşte un pachet "german engineering", dar nu "made in Germany". Şi asta deoarece modelul va fi produs la fabrica din Chattanoga, din statul Tennesse, considerată una dintre cele mai avansate din lume din punct de vedere al ecologiei.

Americanii vor avea de aşteptat, însă, până spre finalul lui 2011 pentru a putea cumpăra acest Volkswagen Passat pentru USA, dar preţul de bază se anunţă unul extrem de bun, pornind din jurul valorii de 20.000 USD. Cu alte cuvinte, un plan ambiţios de cucerire rapidă a americanilor de către Volkswagen.

Volkswagen Passat pentru USA va porni de la 20.000 USD si va fi construit in America

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.