La Detroit 2011, Opel Astra Sedan se numeşte Buick Verano

Versiunea în trei volume a lui Opel Astra se face aşteptată în Europa. Însă ea există deja - la americani va fi oferită ca Buick Verano, a cărui premieră mondială se va consuma la Salonul Auto Detroit 2011.

Noul Opel Astra are deja două versiuni de caroserie lansate: hatchback-ul în cinci uşi şi breakul Astra Sports Tourer, în timp ce hot-hatch-ul a fost deja prefigurat de GTC Paris. Însă pentru versiunea sedan mai trebuie să aşteptăm, deşi mulţi aşteaptă curioşi lupta pe care o va da cu Volkswagen Jetta sau Ford Focus Sedan.

Opel Astra Sedan este prefigurat de omologul american, Buick Verano

Totuşi, ne putem face o idee foarte documentată despre cum va arăta noul Opel Astra Sedan, a cărui premieră europeană cel mai probabil este pregătită pentru Salonul Auto Geneva 2011. Deocamdată, la Salonul Auto Detroit 2011 avem ocazia să vedem noul Buick Verano, care nu este altceva decât fratele american al modelului destinat pieţei chinezeşti, Buick Excelle.

Conform americanilor, Buick Verano are la bază platforma tehnică Delta II, folosită de General Motors pentru maşinile sale de clasă compactă, cum ar fi Chevrolet Cruze sau Opel Astra. Având un ampatament de 268,5 cm, Buick Verano se plasează printre cele mai spaţioase berline compacte pe piaţa americană, ba chiar se apropie periculos de mult de sedanuri precum Mercedes C-Class sau Audi A4.

Buick Verano mizeaza pe un stil luxos si un spatiu interior foarte bun

Pe piaţa de peste ocean, Buick Verano va fi oferit, într-o primă fază, cu un motor pe benzină de 2,4 litri, în 4 cilindri, care dezvoltă 177 CP şi un cuplu maxim de 230 Nm, în timp ce transmisia este automată, cu 6 trepte. Ca performanţe, această versiune de motorizare se laudă cu 8 secunde pentru demarajul 0-100 km/h, în timp ce consumul mediu anunţat este de 31 mpg (circa 7,5 litri/100 km). În viitor va fi propus şi un turbo de 2,0 litri, preluat de pe Buick Regal.

Ca nivel de echipare, Buick Verano va pune accent pe lux, urmând a oferi inserţii din lemn, nuanţe speciale de culoare pentru tapiţerii, volan şi scaune cu încălzire, cu posibilitate pornirii acesteia de la distanţă şi altele. Inginerii mai laudă şi nivelul foarte bun de insonorizare al maşinii, datorită materialelor fonoabsorbante suplimentare.

Interiorul lui Buick Verano pune accent pe lux, beneficiind de materiale evoluate

În ce priveşte legătura cu viitorul Opel Astra Sedan, rămâne de văzut dacă modelul european va prelua "sprâncenele" cromate de deasupra stopurilor lui Buick Verano. Dar e clar că Opel Astra Sedan va beneficia de un portbagaj foarte spaţios, în condiţiile unui stil foarte elegant pentru sedanurile de clasă medie europene.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.