La Detroit 2011, Opel Astra Sedan se numeşte Buick Verano

Versiunea în trei volume a lui Opel Astra se face aşteptată în Europa. Însă ea există deja - la americani va fi oferită ca Buick Verano, a cărui premieră mondială se va consuma la Salonul Auto Detroit 2011.

Noul Opel Astra are deja două versiuni de caroserie lansate:hatchback-ul în cinci uşi şi breakul Astra Sports Tourer, în timp ce hot-hatch-ul a fostdeja prefigurat de GTC Paris. Însă pentru versiunea sedan mai trebuie să aşteptăm,deşi mulţi aşteaptă curioşi lupta pe care o va dacu Volkswagen Jetta sauFord Focus Sedan.

Opel Astra Sedan este prefigurat de omologul american, Buick Verano

Totuşi, ne putem face o idee foarte documentată despre cum vaarăta noul Opel Astra Sedan, a cărui premieră europeană celmai probabil este pregătită pentru Salonul Auto Geneva2011. Deocamdată, la Salonul Auto Detroit 2011 avem ocaziasă vedem noul Buick Verano, care nu este altceva decât frateleamerican al modelului destinat pieţei chinezeşti, Buick Excelle.

Conform americanilor, Buick Verano are la bază platformatehnică Delta II, folosită de General Motors pentrumaşinile sale de clasă compactă, cum ar fi Chevrolet Cruze sau Opel Astra. Având un ampatament de 268,5cm, Buick Verano se plasează printre cele mai spaţioase berlinecompacte pe piaţa americană, ba chiar se apropie periculos de multde sedanuri precum Mercedes C-Class sau Audi A4.

Buick Verano mizeaza pe un stil luxos si un spatiu interior foarte bun

Pe piaţa de peste ocean, Buick Verano va fi oferit,într-o primă fază, cu un motor pe benzină de 2,4 litri, în 4cilindri, care dezvoltă 177 CP şi un cuplu maxim de 230Nm, în timp ce transmisia este automată, cu 6 trepte. Caperformanţe, această versiune de motorizare se laudă cu 8 secundepentru demarajul 0-100 km/h, în timp ce consumul mediu anunţat estede 31 mpg (circa 7,5 litri/100 km). În viitor va fi propus şi unturbo de 2,0 litri, preluat de pe Buick Regal.

Ca nivel de echipare, Buick Verano va pune accent pelux, urmând a oferi inserţii din lemn, nuanţe speciale deculoare pentru tapiţerii, volan şi scaune cu încălzire, cuposibilitate pornirii acesteia de la distanţă şi altele. Ingineriimai laudă şi nivelul foarte bun de insonorizare al maşinii,datorită materialelor fonoabsorbante suplimentare.

Interiorul lui Buick Verano pune accent pe lux, beneficiind de materiale evoluate

În ce priveşte legătura cu viitorul Opel Astra Sedan,rămâne de văzut dacă modelul european va prelua"sprâncenele" cromate de deasupra stopurilor lui BuickVerano. Dar e clar că Opel Astra Sedan va beneficia de un portbagajfoarte spaţios, în condiţiile unui stil foarte elegant pentrusedanurile de clasă medie europene.