Lada Priora SW

Autor: Cosmin Iordache 11 iun. 2009 Prezentări

Lada Priora este modelul în care cei de la Togliatti îşi pun cele mai mari speranţe, acest automobil lansat în 2007, fiind un fel de rival rusesc pentru Dacia Logan. Dar pentru a se bate cu arme egale, Priora mai primeşte o versiune familistă denumită SW. Break-ul este redesant total începând de la montantul B, dar parcă ne aduce aminte, într-o oarecare măsură, de modelul wagon Daewoo Nubira.

Raportat la rivaitatea cu Dacia Logan MCV, sugerată de declaraţiile oficialilor în presa din Rusia, acest model nu prea pare să îi facă faţă. Cu cei 4,33 metri Priora SW este considerabil mai scurt decât omologul din România, cei doar 450 de litri ai portbagajului nu egalează nici măcar volumul modelului sedan Dacia Logan, iar cu un singur propulsor 1.6 de 98 CP, oferta nu pare chiar aşa de tentantă. Cel mai important, acest model pierde la capitolul preţ, prefigurându-se un preţ de catalog de peste 13.000 de euro, valoare la care Dacia Logan MCV oferă mult mai mult.

Deci pe frotnul de est, exceptând Rusia, Lada Priora SW nu pote ridica prea multe pretenţii în faţa lui Dacia Logan MCV, fiind alegerea celor care nutresc simpatii ruseşti, nu acelora care îşi doresc un automobil spaţios şi economic.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide