Lamborghini Gallardo LP550-2

Autor: Cosmin Iordache acum 11 ani Prezentari

1.07.2009 – UPDATE INFO

Revenim cu informaţii despre modelul la care puţini se aşteptau, Lamborghini Gallardo LP550-2. Acesta va fi dedicat celui mai longeviv pilot de teste Lamborghini, Valention Balboni, angajat chiar de Ferrucio Lamborghini . Dincolo de o simplă ediţie cu dedicaţie, doar un om cu experienţa lui Balboni ar fi putut trasa o nouă direcţie în strategia cosntructorului italian şi anume un "taur furios" cu propulsie. Cu o masă de doar 1.380 kg şi cu 550 CP, acest model sprintează până la 100 km/h în doar 3,9 secunde şi are o viteză maximă de 320 km/h.

Acest model va fi disponibil în 8 nuanţe, dar dunga albă va fi implicită pe toate versiunile. De asemenea, pentru a sublinia exclusivismul acestui model, fiecare va purta semnătura lui Valentino Balboni în zona montantului B. Doar 250 de unităţi vor fi oferite, aşa cum spuneam, iar preţul uneia va fi de 162.000 de euro.

29.06.2009

Pe timp de criză, Lamborghini nu renunţă la sportivitate, ci îşi simplifică modelele, fără a compromite senzaţiile extreme, ba chiar din contră…Modelul care evidenţiază această filozofie este Lamborghini Gallardo LP 550-2. După cum vă puteţi da seama, acesta este un derivat al lui Gallardo LP560-4, care a primit cu 10 CP mai puţin şi, în locul integralei, este animat doar de propulsie.

Deşi are cai mai puţini, acest model se anunţă mult mai extrem decât LP560-4, pentru că va fi mai uşor, dar mai greu de ţinut în frâu. De altfel, acest model se poate bate "frăţeşte" cu Ferrari 430 Scuderia, având specificaţii similare. Un alt avantaj al simplificării tehnice va fi preţul mai mic, se preconizează că acesta va costa cu 10% mai puţin decât Gallardo LP560-4.

De asemenea, tot la bursa zvonurilor se spune că acest supercar, primul RWD Lamborghini din noul mileniu, va fi produs în doar 250 de unităţi.

Citește și...


Comentarii
Inchide