Lamborghini Gallardo Superleggera - cel mai dinamic

Lamborghini Gallardo Superleggera este cel mai sportiv Gallardo în acest moment. Însă, atenţie, este dedicat, deopotrivă, celor care înţeleg perfect ce înseamnă sportivitatea fără compromisuri.

Lamborghini Gallardo Superleggera - cel mai dinamic Lamborghini Gallardo Superleggera - cel mai dinamic

Noul Lamborghini Gallardo Leggera a fost inaugurat cu ocazia Salonului Auto Geneva 2007, devenind imediat un punct de referinţă pentru pasionaţii supersportivelor cu pedigree.

Lamborghini Gallardo SuperleggeraFaţă de un Gallardo normal, Leggera s-a "descotorisit" de nu mai puţin de 100 kg din masa totală, care acum ajunge la 1.465 kg - printre principalele soluţii se numără utilizarea materialelor foarte uşoare, cum ar fi fibra de carbon pentru difuzorul spate, praguri, carcasele oglinzilor, panourile portierelor sau tunelul central.

Şi capota motorului este din fibră de carbon, în timp ce geamul, prin care se vede motorul, este dintr-un policarbonat transparent, material folosit şi la alte suprafeţe vitrate. În interior, noile scaune monococă sunt realizate din fibră de carbon şi sunt îmbrăcate în Alcantara, contribuind la scăderea masei totale.

Motorul V10 de 5,0 litri este modificat subtil, prin îmbunătăţirea eficienţei volumetrice - au fost reduse pierderile de sarcină la admisie şi eliminate presiunile din evacuare, împreună cu update-ul centralei electronice. Puterea maşinii este de 530 CP/8.100 rpm, cu 10 CP mai mult decât Gallardo Spyder şi cu 30 CP mai mult decât un Gallardo obişnuit.

Lamborghini - interiorTransmisia este una robotizată E-Gear, garantând schimbări rapide şi fără şocuri ale celor 6 trepte. Sistemul de tracţiune integrală a rămas valabil, beneficiind de cuplaj central vâscos, conectabil automat.

Astfel nu ne miră că Gallardo Leggera atinge un raport masă/putere de numai 2,5 kg/CP, ceea ce se traduce într-o îmbunătăţire a performanţelor sesizabilă pentru pasionaţii de racing: doar 3,8 secunde pentru demarajul 0-100 km/h, deci cu 0,2 s mai bine decât modelul de bază. În plus, masa mai redusă îi conferă şi un comportament mai agil, mai ales dacă se optează pentru componentele din pachetul sport, precum noi amortizoare, eleron spate sau frâne ceramice.

Ca element distinctiv, pentru Lamborghini Gallardo Superleggera este oferită o paletă exclusivă de culori exterioare: Midas Yellow, Borealis Orange, Telesto Gray şi Noctis Black. Preţul va fi, bineînţeles, mai mare decât al unui Gallardo standard, însă numărul de exemplare va fi limitat, pentru asigurarea exclusivităţii modelului.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.