Lamborghini Murcielago LP 670-4 SuperVeloce la Geneva 2009

După video-ul inaugurării oficiale de la Geneva 2009, a venit rândul primelor imagini cu maşina în acţiune. Vezi de ce este în stare noul Lamborghini Murcielago LP 670-4 SuperVeloce!

13.03.2009: UPDATE VIDEO

Vezi de ce este în stare noul taur superpotent Lamborghini Murcielago LP 670-4 SuperVeloce!

02.03.2009: UPDATE FOTO şi INFO

670 CP si economie de 100 kgUltimele informaţii despre noua armă mortală Lamborghini Murcielago LP 670-4 SuperVeloce ne relevă o valoare de 670 CP pentru puterea maximă dezcoltată de motorul V12 de 6,5 litri, în condiţiile în care masa maşinii a fost coborâtă cu 100 kg.

Motorul a suferit modificări la softul unităţii centrale, la sistemul de distribuţie şi la sistemul de admisie, per total făcându-se o economie de 26 kg. Încă 7 kg au fost economisite prin modificarea suspensiilor şi a trenului de rulare (de exemplu, adoptarea discurilor de frână ceramice sau reproiectarea unor elemente ale direcţiei şi braţelor suspensiei).

Exteriorul beneficiază de materiale uşoare şi o regândire a tuturor elementelor aerodinamice, câştigul fiind de circa 33 kg, în ciuda faptului că bolidul beneficiază de tracţiune integrală şi de un sistem de ridicare a suspensiei cu până la 45 mm faţă de nivelul normal.

Lux spartan traditionalNici interiorul nu a scăpat de cura de slăbire, utilizarea intensivă a fibrei de carbon şi a tapiţeriei din Alcantara ducând la pierderea a încă 34 kg. Sportul extrem cere sacrificii - sistemul multimedia este acum pe lista de opţionale.

Dar toate merită pentru un pilot veritabil, deoarece bolidul se laudă cu un demaraj 0-100 km/h în doar 3,2 secunde (mai puţin decât îţi ia să citeşti numele maşinii, Lamborghini Murcielago LP 670-4 SuperVeloce), iar viteza maximă ajunge la 342 km/h dacă se optează pentru un spoiler mic - cei care preferă marele eleron vor trebui să se mulţumească "doar" cu 337 km/h viteză maximă, însă vor avea mult mai mult de câştigat la manevrabilitatea maşinii pe pistă.

Dacă sunteţi trişti că nu aţi ajuns pe lista extrem de scurtă de comenzi pentru Lamborghini Reventon, grăbiţi-vă - deşi preţul încă nu a fost comunicat, cu siguranţă noul taur italian este ceva mai accesibil, deoarece va fi produs în 350 de exemplare.

07.01.2009:

Lamborghini Murcielago LP-670 SV este deocamdată un model ţinut departe de ochii publicului, dar primele informaţii s-a scurs în presă, datorită unei surse anonime care susţine că a văzut maşina. Conform, acesteia, modelul va fi mai uşor decât actualul Murcielago LP-640 şi va fi mai puternic cu 30 CP, totalizând 667 CP. Puterea aiţională înseamnă un timp de doar 3,2 secunde, necesar pentru a accelera până la 100 km/h şi o viteză maximă de 342 km/h.

Noul model va fi şi mai agresiv, având linii ascuţite şi prize de aer şi mai mari. Personalizarea va fi realizată şi prin iniţialele SV, evident gravate pe lateralele acestui model. Negrul va fi culoarea în care se va prezenta acest super bolid Lamborghini, atât în tonalitatea metalizată pentru caroserie, cât şi cea mată pentru jante.

Murcielago SV va intra în producţia de serie în martie, urmând să îşi facă apariţia în showroom în Iunie. Conform aceleaşi surse neoficiale, preţul acestui model va fi cu 25% mai mare decât al unui Murcielago LP-640.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.