Land Rover Discovery 4 2010

Autor: Cosmin Iordache 08 apr. 2009 Prezentări

Ştiam că Land Rover sunt conservatori, însă acum au reuşit să se autodepăşească, păstrând Land Rover Discovery 4 at\t de aproape de valorile precedentei generaţii. De fapt este doar o nuanţă a denumirii pentru că în fond vorbim mai mult de un facelift asortat cu introducerea unei noi motorizări. Astfel la Salonul de la New York SUV-ul amiral de la Land Rover se prezintă cu o faţă schimbată. Modificarea stilistică constă într-un transplant de parte frontală de la Range Rover, grila şi farurile fiind desenate în aceeaşi manieră ca la fratele mai mic. Noul Discovery aderă la ultima fiţă în domeniu, poziţiile cu  LED-uri, în rest mici reinterpretări ale elementelor tradiţionale Discovery, vezi blocurile optice spate.

Modificările considerabile vin însă din interior, acolo unde arhitectura bordului este remaniată având un desen mai modern. De asemenea, scaunele au fost refăcute pentru a oferi mai mult confort. Calitatea materialelor a suferit o îmbunătăţire sau cel puţin aşa putem vedea din imagini şi se specifică în comunicatul oficial. Deşi cultiva imaginea de SUV tradiţionalist, noua generaţie Discovery excelează la capitolul gadgeturi. beneficiind  de camere video ce oferă  vizibilitate 360, cheie inteligentă cu intrare automată, buton de start/stop şi sistem de asistenţă la tractare.

Sub capotă mare noutate se va numi un propulsor V8 de 5.0 litri cu injecţie directă ce dezvoltă 375 CP, importat de la Jaguar. Celebrul sistem Terrain Response este acum îmbunătăţit având 5 moduri de lucru, de la modul normal de rulare până la puternic asistatul "Rock Crawl", necesar pentru escalada pe stânci. Suspensia este revizuită uşor, iar direcţia are o setare mai directă şi împreună cu frânele cu discuri mai mari, aduc un plus de manevrabilitate.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide