Land Rover Freelander facelift - primele informaţii

Land Rover Freelander migrează şi el spre imaginea Range Rover, modificările estetice aducându-i un plus de eleganţă şi prestanţă foarte binevenit.

Land Rover Freelander a fost mereurăţuşca cea urâtă a familiei, lipsindu-i eleganţa fratelui mai mareRange Rover sau prezenţa lui Discovery. Britanicii însă au găsitsoluţia şi după introducerea "fiţosului" Evoque, Freelander capătă unbine meritat aer elegant. Operaţiunea afost foarte simplă şidesignerii au trebuit doar să arunce un ochila Range Rover şi să redeseneze o nouă parte frontală, una în caregrila este mai puţin proeminentă, iar spoilerul se prezintă multmai pretenţios desenat.

Deasemenea, blocurile optice sunt redesenate în spiritul lui RangeRover şi sunt introduse jante pe 18 şi 19. Luneta este delimitatăîn partea superioară de un eleron care dă un plus de sportivitate.Judecând după noile modificări putem observa că Freelander arechiar destul de multe în comun cu Range Rover, similarităţialterate considerabil în trecut de doar câteva accesorii. Îninterior modificările nu sunt prea mari şi cel mai bine suntobservabile de pe locul şoferului, fiind vorba în principal deceasurile redesenate. În plus acum se oferă un nivel de echiparePremium Pack care vine cu piele Windsor încercând să diseminezespiritul lui Range Rover.

Motorizările Diesel de capacitate 2.2 litri de origine PSAsunt recalibrate pentru a oferi o economie de combustibil maiconsistentă. În mod atipic, versiunea TD4 scade de la 158CP la 148 CP şi vine cu transmisie manuală. În schimb se mai oferăo versiune SD care dezvoltă 187 CP şi care se manifestămult mai sportiv decât fosta motorizare singulară TD4 fiind mairapidă cu 1,5 secunde până la 100 km/h. Această motorizare lucreazădoar cu o transmisie automată.

Uniivor spune că este blasfemie, însă mămicile care fac off-road urbanse vor bucura pentru că se vor murdări mai rar la pompă, dar marenoutate a gamei Freelander este oferirea unei versiuni doar cutracţiune faţă denumită eD4. Aceasta va folosi motorul TD4, dar vafi mult mai uşoară, urmând să aibă un consum mediu de doar 6 litrila 100 km rulaţi.

LandRover Freelander facelift este una dintre noutăţile britanicilor laSalonul de laParis. Cu acest prilej vom afla şi noile preţuripentru acest model împrospătat.