Land Rover Freelander facelift - primele informaţii

Land Rover Freelander migrează şi el spre imaginea Range Rover, modificările estetice aducându-i un plus de eleganţă şi prestanţă foarte binevenit.

Land Rover Freelander a fost mereu răţuşca cea urâtă a familiei, lipsindu-i eleganţa fratelui mai mare Range Rover sau prezenţa lui Discovery. Britanicii însă au găsit soluţia şi după introducerea "fiţosului" Evoque, Freelander capătă un bine meritat aer elegant. Operaţiunea a fost foarte simplă şi designerii au trebuit doar să arunce un ochi la Range Rover şi să redeseneze o nouă parte frontală, una în care grila este mai puţin proeminentă, iar spoilerul se prezintă mult mai pretenţios desenat.

De asemenea, blocurile optice sunt redesenate în spiritul lui Range Rover şi sunt introduse jante pe 18 şi 19. Luneta este delimitată în partea superioară de un eleron care dă un plus de sportivitate. Judecând după noile modificări putem observa că Freelander are chiar destul de multe în comun cu Range Rover, similarităţi alterate considerabil în trecut de doar câteva accesorii. În interior modificările nu sunt prea mari şi cel mai bine sunt observabile de pe locul şoferului, fiind vorba în principal de ceasurile redesenate. În plus acum se oferă un nivel de echipare Premium Pack care vine cu piele Windsor încercând să disemineze spiritul lui Range Rover.

Motorizările Diesel de capacitate 2.2 litri de origine PSA sunt recalibrate pentru a oferi o economie de combustibil mai consistentă. În mod atipic, versiunea TD4 scade de la 158 CP la 148 CP şi vine cu transmisie manuală. În schimb se mai oferă o versiune SD care dezvoltă 187 CP şi care se manifestă mult mai sportiv decât fosta motorizare singulară TD4 fiind mai rapidă cu 1,5 secunde până la 100 km/h. Această motorizare lucrează doar cu o transmisie automată.

Unii vor spune că este blasfemie, însă mămicile care fac off-road urban se vor bucura pentru că se vor murdări mai rar la pompă, dar mare noutate a gamei Freelander este oferirea unei versiuni doar cu tracţiune faţă denumită eD4. Aceasta va folosi motorul TD4, dar va fi mult mai uşoară, urmând să aibă un consum mediu de doar 6 litri la 100 km rulaţi.

Land Rover Freelander facelift este una dintre noutăţile britanicilor la Salonul de la Paris. Cu acest prilej vom afla şi noile preţuri pentru acest model împrospătat.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.