Lexus IS facelift pentru toată gama

Lexus IS primeşte în această vară un facelift minor, care însă îi aduce o infuzie serioasă de LED-uri

Lexus IS facelift pentru toată gama Lexus IS facelift pentru toată gama

Toyota şi implicit Lexus au trecut printr-o perioadă foartedificilă, în care se pare că nu prea a fost vina constructorului,ci unii şoferi s-au cam hazardat în reclamaţii. Viaţa merge însăînainte, ca şi designul lui Lexus IS, care primeşte un faceliftuşor pentru a îl face mai atractiv celor care se îndoiau decapabilităţile Lexus. Nu este vorba de schimbări mari, dar dacă neraportăm la ultimele tendinţe adoptate de concurenţă, sunt absolutnecesare pentru a ţine pasul cu vremurile. Astfel, Lexus ISprimeşte blocuri optice frontale redesenate, delimitate în parteainferioară de LED-uri şi, de asemenea, blocurile optice spatebeneficiază integral de tehnologia Light Emitting Diodepentru vizibilitate şi aspect sporit.

La nivel stilistic, bara faţăeste redesenată mai agresiv, iar proiectoarele de ceaţă au acum oformă rotundă mai bine individualizată. Grila se prezintăstilizată, având acum o imagine ceva mai dinamică, potrivită cunoile retuşuri operate la spoiler. În spate, pe lângă LED-urile decare am pomenit anterior, şi evacuările au o formă mai regulatăpentru a crea parcă o simetrie cu proiectoarele. Jante noi suntoferite în standard, şi acum clienţii pot opta şi pentru cele de 18inchi.

Lexus IS spate

În interior, modificările suntla fel de subtile, cea mai evidentă noutate, fiind volanul,uşor redesenat şi cu noi inserţii satinate în zona comenziloraudio. Pasagerii se pot însă bucura de un nou sistem audiode înaltă fidelitate Mark Levinson în configuraţia 7.1 şi unamplificator pe 10 canale de 300 Watt. În materie de motorizări nuse anunţă modificări substanţiale, dar Lexus oferă acum o versiunecare chiar dacă nu merge mai repede, arată de parcă arface-o.

Este vorba de Pack FSport, un pachet care nu este nou în Europa, dar care a fostregândit radical şi aduce acum la nivel vizual orice IS foarteaproape de un IS F. Chiar văzând maşina în culoareaalbastră, tradiţională pentru IS F, am fost puţin tentaţi să credemcă este un IS F, ştiind că pachetul F Sport era mult mai subtil întrecut. Îi lipsesc neobişnuitele evacuări cvadruple şi chiar dacănici kitul nu este identic, agresivitatea pe care o afişează şijantele pe 18 fumurii te fac să crezi că este o versiune detop.

Lexus IS F Sport Pack

Noul Lexus IS va putea fi văzut, în toamnă, laSalonul Auto de la Paris 2010.