Lotus Exige Trifuel 270E la Geneva 2008

Autor: Cosmin Iordache 02 mart. 2008 Prezentări

În afară de tradiţională benzină, Lotus Exige poate fi alimentat cu etanol sau  metanol. Ba chiar poate merge şi cu un cocktail din toate cele trei împreună.Dacă benzina şi etanolul sunt combustibili  cu care se "hrănesc" multe automobile din zilele noastre, metanolul este mai rar uzitat, dar are cel mai mare potenţial ecologic dintre cele trei "licori" ce pot fi turnate în rezervorul Lotusului. Lotus ne oferă chiar şi o lecţie de chimie gratuită pentru a afla cum se poate obţine metanolul din dăunătorul dioxid de carbon din aer.

În afără de efectul mai puţin nociv asupra mediului, contestat totuşi în ultima vreme, arderea alcoolului aduce şi un zâmbet pe faţa şoferului, aceşti combustibili oferind un plus de putere. Propulsorul modelului Lotus Exige, alimentat cu alcool, dezvoltă 270 de cai la o turaţie de 8.000 rotaţii pe minut.

Versatilul model va atinge prima sută de  kilometrii pe oră în sub patru secunde, iar alcoolul îî va da puteri să sprinteze până la 255 km/h. Lotus Exige dovedeşte astfel că tranziţia de la combustibilii fosili la cei alternativi nu este aşa de grea şi nu oferă doar satisfacţii de ordin ecologic.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide