Lotus Exige Trifuel 270E la Geneva 2008

Lotus Exige, etalonul în materie de agilitate rutieră, este de acum şi un model de dat exemplu pentru combustibilii folosiţi. Sportivul britanic nu face nazuri la pompă şi poate îngurgita trei tipuri de combustibili.

Lotus Exige Trifuel 270E la Geneva 2008 Lotus Exige Trifuel 270E la Geneva 2008
În afară de tradiţională benzină, Lotus Exige poate fi alimentat cu etanol sau  metanol. Ba chiar poate merge şi cu un cocktail din toate cele trei împreună.Dacă benzina şi etanolul sunt combustibili  cu care se "hrănesc" multe automobile din zilele noastre, metanolul este mai rar uzitat, dar are cel mai mare potenţial ecologic dintre cele trei "licori" ce pot fi turnate în rezervorul Lotusului. Lotus ne oferă chiar şi o lecţie de chimie gratuită pentru a afla cum se poate obţine metanolul din dăunătorul dioxid de carbon din aer.

În afără de efectul mai puţin nociv asupra mediului, contestat totuşi în ultima vreme, arderea alcoolului aduce şi un zâmbet pe faţa şoferului, aceşti combustibili oferind un plus de putere. Propulsorul modelului Lotus Exige, alimentat cu alcool, dezvoltă 270 de cai la o turaţie de 8.000 rotaţii pe minut.

Versatilul model va atinge prima sută de  kilometrii pe oră în sub patru secunde, iar alcoolul îî va da puteri să sprinteze până la 255 km/h. Lotus Exige dovedeşte astfel că tranziţia de la combustibilii fosili la cei alternativi nu este aşa de grea şi nu oferă doar satisfacţii de ordin ecologic.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.