Lotus Exos T125 – bolid pentru pasionaţi

Visul de a avea o maşină de Formula 1 personală nu mai este chiar atât de imposibil, Lotus construind pentru pasionaţi Lotus Exos T125, un monopost pentru uz personal.

Lotus Exos T125 – bolid pentru pasionaţi Lotus Exos T125 – bolid pentru pasionaţi

Lotus încearcă să ofere ceea ce nu foarte mulţi alţi constructori oferă, o maşină de Formula 1 pentru cei care nutresc ambiţii şi au abilităţi de pilot de Formula 1, dar nu au avut şansa să intre în Marele Circ. Astfel ei vin cu Lotus Exos Type 25, un bolid foarte, foarte apropiat de un monopost de Formula 1, dar care scuteşte proprietarul de o parte din bătăile de cap pe care le provoacă un monopost F1 real.

Astfel acest model are un propulsor de 3.5 litri Cosworth V8 care dezvoltă 650 CP, având linia roşie la 10.300 rpm, mai jos decât cele de Formula 1. De asemenea, T125 vine cu o transmisie semi-automată secvenţială tot în genul celor cu care "zeii" motorsportului îşi strunesc bolizii în Grand Prix-uri. Pentru că foloseşte însă o monococă din fibră de carbon, suspensii din acelaşi material şi frâne ceramice, masa este păstrată la minim, având un raport de aproape 1.000 CP tonă.

O dată aşezat în cockpit pilotul nu se va simţi mai prejos decât adevăraţii omolog, având cam aceleaşi condiţii şi un volan multifuncţional cu un display încastrat în mijloc. Dacă în termeni de experienţă se apropie foarte mult de "the real thing", acest model se diferenţiază, din fericire, în ceea ce înseamnă fiabilitate, având un interval între revizii de până la 4.500 km parcurşi pe circuit.

Acest bolid nu este însă pentru toată lumea, în primul rând că are un preţ de catalog de 1 milion de euro. În al doilea rând nu foarte mulţi au abilităţile de a conduce aşa ceva şi chiar Lotus oferă în aceşti bani profesori personali precum Mika Hakkinen sau Jarno Trulli, pentru a deprinde tainele pilotajului. 25 de astfel de exemplare vor fi construite, ceea ce înseamnă că britanicii mizează pe o cerere destul de mare.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.