Low-cost pentru Asia: Honda Brio Prototype

Cu ocazia Salonului Auto din Tailanda, japonezii au dezvăluit publicului prototipul unei maşini de oraş low-cost, destinată pieţelor asiatice, Honda Brio. Oare asta înseamnă că nu se va importa în Europa?

Momentan, cel mai mic model pe care Honda îl comercializează în Europa este Honda Jazz, o maşină de clasă mică, dar cu valenţe de monovolum. Deci japonezii nu sunt prezenţi în segmentul mini, unde există Toyota Aygo sau Suzuki Alto, de exemplu.

Honda Brio Prototype de pe tare.ro

Totuşi, acest lucru nu înseamnă că Honda nu se gândeşte la acest segment. Prin urmare, cu ocazia salonului auto din Tailanda din 2010 a fost inaugurat modelul Honda Brio Prototype, care prefigurează, în proporţie de 99%, modelul de serie de clasă mini, care va fi destinat pieţelor asiatice.

Honda Brio este o maşină de oraş cu dimensiuni destul de reduse (lungime 3,61 metri, lăţime 1,68 metri, înălţime 1,47 metri), fiind ceva mai mare decât Aygo sau Alto. Designul maşinii pare destul de interesant, încercând să fie şi agresiv, dar şi pragmatic.

Modelul de serie destinat pieţei tailandeze va avea modificări de design specifice pieţei, iar motorizarea va fi una care să nu depăşească un consum mediu de 5 litri/100 km. Preţul de bază va fi de circa 400.000 baht (aproximativ 10.000 euro), iar lansarea în vânzare va avea loc în martie 2011.

De asemenea, Honda Brio va fi oferită într-o versiune particularizată şi pentru piaţa indiană, care va avea un echipament mai puţin bogat, deci un preţ mai competitiv. Deocamdată, oficialii pun accentul pe "pieţele asiatice", nefiind vorba de exportul maşinii în Europa, dar Honda Brio pare o bază destul de bună pentru un mini Honda, care să fie oferit pe Bătrânul Continent începând cu 2014-2015.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.