Marussia B1 şi B2 intră în producţia de serie

Pe data de 10 septembrie a fost inaugurat primul showroom Marussia, în Moscova, cu mare fast. De acolo vor putea fi cumpărate primele exemplare ale noilor supercaruri ruseşti Marussia B1 şi B2. Oare Ferrari şi Lamborghini tremură?

Cel mai probabil italienii tremură, dar nu de teamă, ci de râs - e greu de crezut că un nume nou, precum Marussia, va reuşi să se impună pe piaţa maşinilor exotice, mai ales că maşinile ruseşti nu au o reputaţie prea bună.

VEZI GALERIA FOTO-VIDEO CU MARUSSIA B1 ŞI B2

Totuşi, să nu cădem în derizoriu. Nikolai Formenko, preşedintele Marussia Motorcars, nu se simte deloc frustrat atunci când intervine comparaţia cu nume celebre, iar supercarurile B1 şi B2 sunt realizate în cooperare cu specialiştii Cosworth (din Marea Britanie, care furnizează motoarele) sau KW (din Canada, care s-au ocupat de suspensii).

Marussia B2 si B1 sunt supercaruri rusesti cu un pret de pornire de 100.000 euro

Designul celor două maşini este realizat de către ruşi, având şi plusuri, şi minusuri, dar important este că B1 şi B2 sunt maşini originale. Motorul oferit pentru cele două supercaruri este un V6 de 3,5 litri, care este propus în trei versiuni de putere: 300 CP, 360 CP şi 420 CP.

Dată fiind masa redusă, de numai 1.100 kg, cea mai puternică versiune anunţă un timp de numai 3,2 secunde pentru demarajul 0-100 km/h. Destul de interesant, nu? Şi mai interesant este că nu vorbim de o producţie de numai câteva zeci de exemplare pe an - până în 2014, Marussia Motors speră să vândă nu mai puţin de 10.000 de maşini.

Marussia B2 este versiunea agresiva. Versiunea de top are un demaraj 0-100 kmh de numai 3,2 secunde

Ceea ce înseamnă peste 3.000 de exemplare pe an, gama fiind alcătuită din trei modele: B1, B2 şi SUV-ul Marussia F2, care va ieşi de pe linia de montaj din 2011. Se pare că Nikolai Formenko a reuşit să convingă destui ruşi cu dare de mână să-şi comande maşini Marussia, preţul de pornire pentru B1 şi B2 fiind de 100.000 euro.

Până la primele impresii de la volanul acestor maşini, puteţi urmări maşinile în galeria foto-video.

Marussia B1 este prima versiune a supercarului rusesc

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.