Marussia B1 şi B2 intră în producţia de serie

Pe data de 10 septembrie a fost inaugurat primul showroom Marussia, în Moscova, cu mare fast. De acolo vor putea fi cumpărate primele exemplare ale noilor supercaruri ruseşti Marussia B1 şi B2. Oare Ferrari şi Lamborghini tremură?

Cel mai probabil italienii tremură, dar nu de teamă, ci de râs -e greu de crezut că un nume nou, precum Marussia, va reuşi să se impună pepiaţa maşinilor exotice, mai ales că maşinile ruseşti nuau o reputaţie prea bună.

VEZI GALERIA FOTO-VIDEO CUMARUSSIA B1 ŞI B2

Totuşi, să nu cădem în derizoriu. Nikolai Formenko,preşedintele MarussiaMotorcars, nu se simte deloc frustrat atuncicând intervine comparaţia cu nume celebre, iarsupercarurile B1 şi B2 sunt realizate în cooperare cu specialiştiiCosworth (din Marea Britanie, care furnizează motoarele) sau KW(din Canada, care s-au ocupat de suspensii).

Marussia B2 si B1 sunt supercaruri rusesti cu un pret de pornire de 100.000 euro

Designul celor două maşini este realizat de către ruşi, având şiplusuri, şi minusuri, dar important este că B1 şi B2 sunt maşinioriginale. Motorul oferit pentru cele două supercaruri esteun V6 de 3,5 litri, care este propus în trei versiuni deputere: 300 CP, 360 CP şi 420 CP.

Dată fiind masa redusă, de numai 1.100 kg, cea maiputernică versiune anunţă un timp de numai 3,2 secunde pentrudemarajul 0-100 km/h. Destul de interesant, nu? Şi maiinteresant este că nu vorbim de o producţie de numai câteva zeci deexemplare pe an - până în 2014, Marussia Motors speră săvândă nu mai puţin de 10.000 de maşini.

Marussia B2 este versiunea agresiva. Versiunea de top are un demaraj 0-100 kmh de numai 3,2 secunde

Ceea ce înseamnă peste 3.000 de exemplare pe an, gamafiind alcătuită din trei modele: B1, B2 şi SUV-ul Marussia F2, care va ieşi de pe liniade montaj din 2011. Se pare că Nikolai Formenko a reuşit săconvingă destui ruşi cu dare de mână să-şi comande maşini Marussia,preţul de pornire pentru B1 şi B2 fiind de 100.000 euro.

Până la primele impresii de la volanul acestor maşini, puteţiurmări maşinile în galeria foto-video.

Marussia B1 este prima versiune a supercarului rusesc