Maşini electrice chinezeşti pentru Germania: Luis 4U Green

Chinezii sunt deosebit de ambiţioşi - vor să vândă o copie de Daihatsu Terios, propulsată de un motor electric, pentru suma de 39.900 euro, chiar pe cea mai exigentă piaţă auto europeană, Germania. Cum sună?

Luis 4U GreenAşa-i că sună mai degrabă ca o poantă de 1aprilie? Ei bine, nu este, deoarece Luis 4U Green chiar există.

Este vorba de o maşină bazată pe vechea generaţie DaihatsuTerios - de fapt, aceeaşi maşină, dar puţin redesenată. Luis va fipropulsată de un motor electric de 37 CP şi cu un cuplu de 240 Nm,bateriile fiind de tipul litiu-ion şi putând fi încărcate la 90%din capacitate în doar 20 de minute.

Autonomia maximă se cifrează la 200 km, ceea ce sună bine pentrunavetiştii germani. Preţul, însă, nu suntem siguri că mai estechiar aşa de atractiv: suma vehiculată este de 39.900 euro, încondiţiile unei garanţii în limita a 150.000 km sau, atenţie, 1.500cicluri normale de încărcare sau 5.000 de cicluri rapide.

Va exista şi versiunea cu motor cu ardere internă pentru Luis:1,5 litri de 106 CP, cu un consum mediu teoretic de 5,4 litri şi cuun preţ de bază de 13.500 euro. Din păcate pentru chinezi, existădeja o propunere mai atractivă: Dacia Duster.

Oricum, interesant avântul chinezilor, chiar dacă şansele desucces pentru Luis 4U Green sunt minime, mai ales pe cea maiimportantă piaţă auto a Europei.