Maşini electrice chinezeşti pentru Germania: Luis 4U Green

Chinezii sunt deosebit de ambiţioşi - vor să vândă o copie de Daihatsu Terios, propulsată de un motor electric, pentru suma de 39.900 euro, chiar pe cea mai exigentă piaţă auto europeană, Germania. Cum sună?

Luis 4U GreenAşa-i că sună mai degrabă ca o poantă de 1 aprilie? Ei bine, nu este, deoarece Luis 4U Green chiar există.

Este vorba de o maşină bazată pe vechea generaţie Daihatsu Terios - de fapt, aceeaşi maşină, dar puţin redesenată. Luis va fi propulsată de un motor electric de 37 CP şi cu un cuplu de 240 Nm, bateriile fiind de tipul litiu-ion şi putând fi încărcate la 90% din capacitate în doar 20 de minute.

Autonomia maximă se cifrează la 200 km, ceea ce sună bine pentru navetiştii germani. Preţul, însă, nu suntem siguri că mai este chiar aşa de atractiv: suma vehiculată este de 39.900 euro, în condiţiile unei garanţii în limita a 150.000 km sau, atenţie, 1.500 cicluri normale de încărcare sau 5.000 de cicluri rapide.

Va exista şi versiunea cu motor cu ardere internă pentru Luis: 1,5 litri de 106 CP, cu un consum mediu teoretic de 5,4 litri şi cu un preţ de bază de 13.500 euro. Din păcate pentru chinezi, există deja o propunere mai atractivă: Dacia Duster.

Oricum, interesant avântul chinezilor, chiar dacă şansele de succes pentru Luis 4U Green sunt minime, mai ales pe cea mai importantă piaţă auto a Europei.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.