Mazda CX-7 facelift cu SCR

Mazda va expune luna viitoare în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, primul automobil japonez cu motor diesel, un CX-7 echipat cu sistemul SCR.

Mazda CX-7 facelift cu SCR Mazda CX-7 facelift cu SCR

 

Sub capota SUV-ului vârf de lance al Mazda se află motorul de 2.2l turbo diesel MZR-CD echipat cu sistemul SCR ce va oferi cumpărătorilor performaţe remarcabile în ceea ce priveşte reducerea emisiilor. Deşi este un SUV foarte spaţios, Mazda CX-7 facelift respectă normele Euro V. 

Sistemul SCRSistemul SCR purifică gazele evacuate prin pulverizarea cu AdBlue o substanţă apoasă pe bază de uree dintr-un rezervor special amenajat – situate sub portbagaj – direct în fluxul de gaze din faţa convertorului catalitic. Acest proces determină o reacţie chimică prin care AdBlue transformă aproximativ 40% din noxe în azot – gaz inofensiv. 

Datorită designului compact al sistemului SCR, modelul CX-7 Diesel oferă acelaşi spaţiu de bagaje de 455 litri, similar versiunii pe benzină. Prin minimizarea consumului de AdBlue, ce trebuie să fie suficient pentru parcurgerea a 20.000 de km în condiţii normale de condus, reumplerea rezevorului este necesară doar la reviziile programate.   

Alături de versiunea facelift diesel a CX-7, Mazda va prezenta la Frankfurt mai multe tehnologii de mediu prin intermediul cărora, gama de modele a companiei devine mai “verde” ca oricând – sistemul i-STOP de reducere al consumului şi trenul de rulare bazat pe motorul rotativ cu hidrogen fiind doar câteva.


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.