Mazda RX-7 – Informaţii neoficiale

Autor: Silviu Draganescu 13 feb. 2009 Prezentări

13.02.2009 Update INFO

Tot mai multe informaţii despre viitoarul val de sportive Mazda au ajuns în media, deocamdată tot ca zvonuri neoficiale. Pe lângă posibila apariţie a lui Mazda RX-7 se presupune că Mazda va fabrica şi un succesor pentru Mazda RX-8, care va renunţa la actuala denumire în favoarea indicativului RX-9. O dată cu aceste două modele ar putea apărea şi a doua generaţie de motoare Wankel. Acesta nu va mai fi format dintr-un singur bloc rotatitv de 1,3 litri, ci din 2 rotoare cu capacitatea de 800 cmc, rezultând o cilindree crescută la 1.6 litri. De asemenea, puterea rezultată va fi în jurul a 270 CP.

O nouă transmisie cu ambreiaj dublu, DCT ar putea să apară pe viitoarele sportive de la Mazda, niponii preluând astfel ultimele tendinţe. Se presuppune că noul propulsor şi noua transmisie, va rezolva problema principală a acestui tip de propulsie, adică va fi mai economică cu 20%. De asemenea, pentru RX-7 se va lucra şi la un nou şasiu mai uşor.

11.02,2009

Imaginea apărută în revista japoneză Motor Magazine ne arată o Mazda MX-7 cu influenţe directe de design din ultimele concepte ale producătorului japonez, precum grila faţă, aripile mari şi blocurile optice inedite.

Trebuie să spunem însă că oficialii Mazda nu au recunoscut că lucrează la un viitor model RX-7, iar în condiţiile actualei crize mondiale, este puţin probabil ca japonezii să-şi concentreze eforturile pe un asemenea segment de nişă. Ne-ar fi plăcut totuşi să vedem un model precum cel alăturat în producţia de serie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide