Mercedes A-Class Roadster

Autor: Silviu Draganescu 23 feb. 2009 Prezentări

23.02.2009: UPDATE INFO

Se pare că Mercedes este presat de iminentele roadstere BMW Z2 şi Volskwagen BlueSport, aşa încât vrea ca, până în 2012, următoarea generaţie Mercedes Clasa A să fie derivată în cât mai multe versiuni, printre care şi un roadster Mercedes SLA.

După ce, recent, au apărut zvonuri privitoare la cel mai mare cabriolet Mercedes, Clasa S Cabrio, ar urma ca Mercedes SLA să fie cel mai mic cabriolet din gama Mercedes. Ceea ce înseamnă un preţ mai redus, deci motoare mici, cu doar 4 cilindri şi eficiente din punct de vedere al consumului şi poluării, dar şi echiparea cu un soft-top, spre deosebire de hardtopul escamotabil la Mercedes SL sau SLK.

09.12.2008:

Mercedes Benz investeşte 1,5 miliarde de euro în proiectul viitoarelor modele A şi B-Class, plus o fabrică nouă pentru acestea în Ungaria. Iar până la momentul lansării noilor modele, în 2012, Mercedes mai vrea să construiască un exemplar derivat, un roadster de dimensiuni foarte mici.

Cu tracţiune şi greutate redusă, viitorul cabrio va fi un Mercedes Benz ieftin, capabil să concureze cu modele concurente de la Volkswagen, care îşi va anunţa roadsterul cu motor central la Salonul Auto de la Detroit, sau de la BMW, ce are şi el pe planşa de proiectare un Z2, bazat pe actuală Seria 1, dar mai mic decât Z4.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide