Mercedes Benz CL65 şi 63 AMG facelift – imagini oficiale

Schimbările estetice ale gamei Mercedes-Benz CL se repercutează şi asupra versiunilor AMG, care primesc şi mai multă putere.

Mercedes-Benz CL65 AMG şi CL63 AMG se aliniază noii imagini demarcă Mercedes-Benz, primind implanturile cu LED-uri, noile blocurioptice şi noua grilă. Fiind însă versiuni speciale se diferenţiazăde versiunile standard prin spoilerul mai agresiv şi chiar întreele, 65-ul având elemente de aluminiu nou inserate atât în parteafrontală cât şi cea posterioară. Schimbările din interior suntsimilare cu cele arătate deja de Mercedes-Benz pe S Class, luxulfiind cuvântul de ordine al elegantului coupe.

Şi sub capotă seîntâmplă transformări. CL63 AMG, nu prea îşi mai merită numele,pentru că primeşte un transplant cu noua inimă 5.5 V8bi-turbo care oferă 536 CP şi un cuplu de 800 Nm. Este unsalt destul de spectaculos, noul motor având un răspuns maiviguros, datorită celor 14 CP în plus şi a cuplului mai generos cu170 Nm!. Pachetul AMG Performance Package aduce însă un plus deputere consistent, noul CL atingând astfel 563 CP.

Mercedes-Benz CL65AMG

Şi Mercedes-Benz CL65AMG se laudă cu un mic dopaj, dar păstrează propulsorul V12.621 CP este noua putere livrată de CL65 AMG facelift, cu 18mai mult, dar cuplul este nealterat, atingând tot 1.000Nm. În materie de performanţe Mercedes-Benz CL63 AMG atinge 100km/h în 4,4 secunde (sau 4,3 secunde cu pachetul special), iar CL65AMG se laudă cu doar 4,2 secunde pentru a atinge acelprag.

Lansarea se vaconsemna în acelaşi cadru cu versiunea normală, adică la Salonulde la Paris.