Mercedes-Benz G-Wagon LAPV 6.X Concept

Mercedes Benz G-Wagon LAPV 6.X este cel mai spartan şi rezistent Mercedes pe care poţi să îl cumperi, bineînţeles doar dacă te numeşti Ministerul Apărării.

Mercedes-Benz G-Wagon LAPV 6.X Concept Mercedes-Benz G-Wagon LAPV 6.X Concept

Daimler este unul dintre cei mai importanţi constructori de vehicule militare, gama oferite întinzându-se de la camioane de mare tonaj, până la blindate uşoare. Acum germanii ne prezintă cel mai extrem dintre blindatele uşoare, sau cum le numesc ei Light Armoured Patrol Vehicle, Mercedes-Benz G-Wagon LAPV 6.X Concept.

Aşa cum îi spune şi numele acest vehicul este încă în faza de proiect, dar a fost prezentat ca propunere la conferinţa Eurosatory, în care se prezintă noua tehnică militară. Bazat pe versiunea cu caroserie închisă LAPV 5.4, acest nou model vine cu o caroserie cu benă pentru a fi capabilă de a transporta mai mult şi are un blindaj mai rezistent, dar totodată mai uşor. Astfel se anunţă un vehicul destul de agil, putând atinge, chiar încărcat cu 1,3 tone de armament sau provizii, viteza de 150 km/h.

În esenţă, aşa cum şi cei de la Daimler spun, acest model armat se bazează pe osatura lui Mercedes G-Class dovedind valenţele versiunii de serie. În schimb, pentru a avea un comportament exemplar pe teren accidentat, blindatul are un ampatament compact de 2,85 metri şi unghiuri de atac şi degajare de 50, respectiv 40 de grade. Deci este un vehicul care poate ajunge, literalmente, oriunde indiferent de cât de vitrege sunt condiţiile de rulare, bineînţeles, nu cu jantele acelea portocaliu care îi deconspiră camuflajul.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.