Mercedes-Benz G-Wagon LAPV 6.X Concept

Mercedes Benz G-Wagon LAPV 6.X este cel mai spartan şi rezistent Mercedes pe care poţi să îl cumperi, bineînţeles doar dacă te numeşti Ministerul Apărării.

Mercedes-Benz G-Wagon LAPV 6.X Concept Mercedes-Benz G-Wagon LAPV 6.X Concept

Daimler este unul dintre cei mai importanţi constructori devehicule militare, gama oferite întinzându-se de la camioane demare tonaj, până la blindate uşoare. Acum germanii ne prezintă celmai extrem dintre blindateleuşoare, sau cum le numesc ei Light Armoured PatrolVehicle, Mercedes-BenzG-Wagon LAPV 6.X Concept.

Aşa cum îi spune şi numele acest vehiculeste încă în faza de proiect, dar a fost prezentat ca propunere laconferinţa Eurosatory, în care se prezintă noua tehnică militară.Bazat pe versiunea cu caroserie închisă LAPV 5.4, acest nou modelvine cu o caroserie cu benă pentru a fi capabilă de a transportamai mult şi are un blindaj mai rezistent, dar totodată maiuşor. Astfel seanunţă un vehicul destul de agil, putând atinge,chiar încărcat cu 1,3 tone de armament sau provizii, viteza de 150km/h.

În esenţă, aşa cum şi cei de la Daimlerspun, acest model armat se bazează pe osatura lui Mercedes G-Classdovedind valenţele versiunii de serie. În schimb, pentru a avea uncomportament exemplar pe teren accidentat, blindatul are unampatament compact de 2,85 metri şi unghiuri de atac şi degajare de50, respectiv 40 de grade. Deci este un vehicul care poate ajunge, literalmente,oriunde indiferent de cât de vitrege sunt condiţiile de rulare,bineînţeles, nu cu jantele acelea portocaliu care îi deconspirăcamuflajul.