Mercedes-Benz Viano Vision Pearl Concept pentru Frankfurt 2011

Cum poate fi transformată o ”dubă” într-o maşină de lux? Ne-o demonstrează Mercedes-Benz, prin conceptul Viano Vision Pearl, un adevărat yacht pe roţi.

Mercedes-Benz Viano Vision Pearl Concept pentru Frankfurt 2011 Mercedes-Benz Viano Vision Pearl Concept pentru Frankfurt 2011

Van-ul Mercedes-Benz Viano şi-a câştigat o reputaţie de "shuttle premium", oferindu-le pasagerilor mult confort şi spaţiu. Însă acum, cu ocazia Salonului Auto Frankfurt 2011, germanii vor face un pas în plus, propunând un concept foarte luxos: Viano Vision Pearl Concept.

Nu vă gândiţi la o maşină cu o formă extravagantă, deoarece vorbim, practic, de un concept de amenajare şi dotare ultraluxoasă a vanului Mercedes-Benz Viano. Designerii au avut mână liberă şi s-au inspirat din domeniul iachturilor de lux - de altfel, Viano Vision Pearl este denumit de Mercedes-Benz drept un "iacht pe roţi".

Caroseria este vopsită într-o nuanţă specială Magno Pearl Grey, iar jantele au şi ele un design special creat pentru acest model. Spoilerul frontal şi grila sunt uşor modificate, pentru a se adapta mai bine temei oceanice, iar în partea inferioară sunt integrate lumini de poziţie de tip LED.

Interiorul lui Viano Vision Pearl le oferă un adevărat regal amatorilor de eleganţă, lux şi bun gust. Tapiţeria scaunelor este o combinaţie de alb cu gri, la fel cum se întâmplă în cazul iachturilor de viteză, iar podeaua şi finisajele laterale din lemn te duc cu gândul direct la ambarcaţiunile de lux.

De altfel, tot habitaclul este îmbrăcat într-o tapiţerie albă, care se combină în mod armonios cu inserţiile din aluminiu de pe bord şi portiere, impresia generală fiind atât de spaţiu excedentar, cât şi de univers acvatic. Am putea spune că Viano Vision Pearl depăşeşte un S-Class ca lux al interiorului - oficialii Mercedes-Benz se referă la acest concept drept "S-Class-ul segmentului vanurilor". Nu lipseşte un sistem multimedia de top Bang&Olufsen, cu o putere de 1.320 watt şi nu mai puţin de 18 difuzoare, finisate manual.

Pentru moment, nu ştim dacă Mercedes-Benz Viano Vision Pearl va rămâne doar la stadiul de demonstraţie sau se va regăsi şi ca o linie de echipare opţională exclusivistă pe modelele de serie. În acest caz, însă, maşina va ajunge la un preţ demn de limuzinele de lux.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.