Premiera  Mercedes Clasa E - primele foto oficiale!

Noul Mercedes Clasa E a fost dezvăluit publicului la Salonul Auto Detroit 2009. Toate informaţiile oficiale şi o supergalerie foto cu peste 100 de imagini - numai pe promotor.ro.

VEZI AICI POZELE CU NOUL MERCEDES CLASA E

Clasa E - sobru, dar modernÎn sfârşit, noua generaţie Mercedes Clasa E a fost inaugurată oficial cu ocazia Salonului Auto Detroit 2009. Toate detaliile din comunicatul oficial le găsiţi pe următoarea pagină.

Făcând un mic rezumat, noua maşină vine cu o gamă nouă de motorizări, peste 20 de tehnologii noi sau îmbunătăţite şi un design care se întoarce la originile sobietăţii şi stilului Mercedes.

În domeniul motorizărilor diesel sunt oferite 6 versiuni, dintre care trei cu patru cilindri. Toate motoarele beneficiază de ultima generaţie de injectoare piezo-electrice şi tehnologie twin-turbo, fiind compatibile normelor Euro 5.

Motorizarile diesel pentru noul Mercedes Clasa E

Motorizările pe benzină sunt în număr de şapte şi, în principal, sunt mai economice cu 20%, beneficiind de injecţie directă. Modelul de top, Mercedes E 63 AMG, va dezvolta 525 CP şi va fi lansat în cursul lui 2009.

Motorizarile pe benzina ale noului Mercedes Clasa E

13 versiuni de motorizareÎn ce priveşte exteriorul, noua caroserie are un coeficient aerodinamic de numai 0,25, iar rigiditatea a fost crescută cu 30% faţă de precedenta generaţie. Lungimea este de 4,87 metri, iar ampatamentul este generos, cu 2,87 metri.

Ca design, sunt oferite mai multe niveluri de personalizare a maşinii, culminând cu pachetul AMG, cu un kit exterior specific sau jante de 18 inch.

Noul Mercedes Clasa E a făcut paşi foarte mari în ce priveşte securitatea. Iată câteva din sistemele oferite:

  • Adaptive Main Beam Assist - reglează automat intensitatea luminii farurilor noaptea
  • Lane Safety package - include Blind Spot Assist (avertizează asupra prezenţei maşinilor în unghiurile moarte) şi Lane Keeping Assist (avertizează atunci când se depăşeşte linia de demarcaţie a benzii)
  • Speed Limit Assist - identifică semnele de limitare a vitezei de pe şosea şi avertizează şoferul că este într-o astfel de zonă
  • Night View Assist - preluat de pe Mercedes Clasa S, este upgradat pentru a detecta prezenţa pietonilor pe şosea noaptea
  • Attention Assist System - sistem care prelucrează 70 de parametri pentru a detecta gradul de oboseală a şoferului
  • Radar Based Assistance - detectează prezenţa maşinilor din faţă, până la 200 de metri şi calculează dacă urmează un impact iminent, pregătind sistemul de frânare pentru eficienţă maximă

Securitate si lux de topDintre dotările de lux şi confort, menţionăm noul sistem de aer condiţionat THERMOTRONIC, scaunele Active Multi Contour sau opţiunea înlocuirii banchetei cu două scaune separate

În Germania, cea mai ieftină versiune va fi Mercedes E220 CDI BlueEFFICIENCY (42.000 euro preţ de bază), iar cea mai scumpă, exceptând versiunea sportivă AMG, va fi Mercedes E500 4MATIC (69.000 euro).

 

 

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.