Mercedes E63 AMG Estate la Frankfurt 2009

Mercedes va prezenta la Frankfurt 2009 cea mai rapidă şi spaţioasă familistă, Mercedes E63 AMG Estate, un break cu motor de supercar şi îndeajuns de mult spaţiu pentru pentru o călătorie lungă.

Mercedes E63 AMG Estate este alegerea celor care vor să îmbine două lucrui: spaţiul pentru o familie întreagă, dar şi ambiţia de a face parte din clubul posesorilor de supercar. Putem numi acest model un supercar, pentru că are acelaşi motor care pulsează şi sub capota noii vedete cu stea pe capotă, Mercedes SLS AMG.

Puterea blocului V8 de 6,3 litri a fost domolită la 525 CP, o valoare oricum foarte mare. Totuşi, pentru a putea fi explotat, E63 AMG Estate vine cu noul şasiu sport şi cu sistemul AMG Ride Control.

Comparaţia cu Audi RS6 Avant devine inevitabilă şi, deşi pe hârtie E63 AMG Estate iese în minus cu 54 CP, performanţele înaintate de cei doi constructori sunt aceleaşi: 4,6 secunde pentru a atinge 100 km/h şi o viteză maximă limitată de 250 km/h. Dar, atunci când vine vorba de cealaltă caracteristică definitorie, spaţiul pentru bagaje, E63 AMG îi dă clasă lui RS6 Avant, cu cei 695 litri, faţă de doar 565 litri ai modelului din Ingolstadt.

Preţul acestui supercar domestic va fi de 108.409 euro, livrările debutând în luna Februarie a anului viitor. Expunerea oficială se va face la Salonul de la Frankfurt 2009.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.