Mercedes S400 BlueHYBRID

Limuzinele de lux au o clientelă cu posibilităţi financiare foarte mari, care ar acceptă tehnologiile neconvenţionale scumpe. Mercedes S400 BlueHYBRID este dedicată milionarilor cu simţ de răspundere în c e priveşte natura.

Consuma doar 7,9 litri/100 kmDacă vă interesează să ieşiţi în evidenţă cu acest Mercedes S400 BlueHYBRID faţă de alţi proprietari de limuzine Mercedes Clasa S, atunci mai bine apelaţi la specialişti în tuning bling bling. Şi asta pentru că S400 BlueHYBRID aduce noutăţi doar sub capotă, beneficiind de un sistem de propulsie hibridă cu baterii performante litiu-ion.

Sistemul combină un motor pe benzină V6, de 3,5 litri şi 279 CP (provenit de pe Mercedes S350), cu un motor electric de... 20 CP - deci am putea spune că vorbim de un sistem "soft" de propulsie hibridă. Prin comparaţie, Lexus LS600h are un motor V8 pe benzină, de 445 CP, cuplat cu un motor electric de 224 CP, deci ar trebui să înţelegem că nava amiral Mercedes se doreşte o propunere ceva mai accesibilă, pentru milionarii cu pretenţii mai reduse?!

Baterii litiu-ion si motor electric de 20 CPSe pare că Mercedes face doar comparaţia în gamă: Mercedes S400 BlueHYBRID este cu 21% mai puţin poluant faţă de Mercedes S350, având un consum de numai 7,9 litri/100 km şi emisii de 190 g/km. În ceea ce priveşte performanţele, motorul electric are rolul de a face din noul model un echivalent pentru S-ul propulsat de V8-ul de 4,0 litri, mai gurmand. Astfel, S400 BlueHYBRID atinge 100km/h în doar 7,2 secunde, viteza maximă fiind limitată la 250 km/h. Un mare plus este reprezentat de aportul cuplului motorului electric, de 160 Nm, avantajând net reprizele.

Nu puteau lipsi sistemul start-stop pentru motor, recuperarea energiei la frânare, iar cutia de viteze automată 7G-Tronic are ajustări speciale pentru acest sistem de propulsie.

Mercedes S400 BlueHYBRID va fi lansat în Europa la jumătatea anului viitor, urmând ca, la scurt timp, să fie inaugurat şi pe pieţele din China şi SUA. Preţurile vor fi mai mari decât pentru Mercedes S350, dar nu se ştie încă dacă vor depăşi versiunea cu motorizarea V8 pe benzină.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.