Mercedes S63 AMG la Geneva 2010

Mercedes introduce o nouă motorizare mai puternică pe limuzina Mercedes S63 AMG, dar şi mai economică, prilej de a comemora şi un model istoric.

Mercedes AMG a venit la Geneva 2010 cu noutatea M157, care este de fapt noul motor V8 de 5.5 litri twin-turbo, care va înlocui longevivul V8 de 6.2 litri. Primul model care are sub capotă noul bloc V8 este limuzina Mercedes S63 AMG. Iar dacă vă întrebaţi dacă denumirea va fi păstrată, deşi sub capotă se va afla un motor mai mic, aflaţi că da. Deşi nu pare logic, cei de la Mercedes spun că 63 are o conotaţie istorică şi nu vine neapărat de la cilindree, la precedentul capacitatea motorului fiind oricum de 6,2 litri.

Noul motor se anunţă mai puternic urmând să producă 544 CP în versiunea standard sau 570 CP, printr-o remapare de fabrică. Cuplul are o valoare impresionată de 900 Nm şi este disponibil la întreaga valoare între 2.100 rpm şi 4.600 rpm. În acelaşi timp V8-ul este şi mai economic cu 25%, germanii spunând că ţintesc un consum de 10.5 litri la sută.

Performanţele dinamice se anunţă, de asemenea, uşor îmbunătăţite, limuzina S63 AMG fiind creditată cu timpul de 4,5 secunde pentru a atinge 100 km/h. Saltul faţă de precedenta motorizare nu este considerabil, fiind de doar 0,1 secunde, dar acest motor punctează la economie şi se anunţă mult mai plăcut în exploatare datorită cuplului consistent.

Dacă vă întrebaţi de ce arată aşa de psihedelic modelul din imagini, vă spunem că este în primul rând un showcar şi un tribut adus legendarei limuzine 300 SEL 6.8 AMG, care în 1971 a câştigat cursa de anduranţă de la Spa-Francorchamps în 1971 şi a adus notorietate globală diviziei AMG.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.