Monovolum electric: Luxgen 7 MPV EV

Aşa se laudă taiwanezii care au creat Luxgen 7 MPV EV. Şi noi care aşteptam constructorii cu nume consacrate...

Monovolum electric: Luxgen 7 MPV EV Monovolum electric: Luxgen 7 MPV EV

Pe principiul "tacem şi facem", taiwanezii necunoscuţi de la Luxgen au scos pe piaţa asiatică modelul Luxgen 7, un crossover destul de interesant, care promite, în teorie, multe. Iar acum, taiwanezii se laudă, nici mai mult, nici mai puţin, că vor fi primii care vor lansa în producţia de serie un monovolum electric - este vorba despre versiunea electrică Luxgen 7 MPV EV.

Nu ştim încă dacă vom vedea la Salonul Auto Paris 2010 acest model "zero emisii", nefiind clar dacă maşina va rămâne destinată pieţei asiatice sau sunt şi planuri pentru export în Europa. Dar asta nu înseamnă că Luxgen 7 MPV EV nu merită atenţie.

Modelul convenţional beneficiază de un motor pe benzină de 2,2 litri şi 175 CP. Versiunea EV, însă, renunţă cu totul la acest propulsor, adoptând soluţia strict electric, sistemul de propulsie fiind realizat în cooperare cu R&D şi AC Propulsion, firme cunoscute în domeniul propulsiei neconvenţionale.

Motorul electric dezvoltă nu mai puţin de 240 CP şi un cuplu maxim de 265 Nm, ceea ce, pentru o maşină cu 7 locuri, este foarte bine. Aceste valori se fac responsabile de un demaraj 0-100 km/h în doar 8,6 secunde, însă viteza maximă este limitată la 150 km/h.

Autonomia maximă a maşinii se cifrează la 200 de mile (cca. 320 km), însă doar în condiţiile unei viteze de croazieră de numai... 25 mph (deci 40 km/h). Altfel, cine vrea să beneficieze din plin de puterea motorului electric, va trebui să ţină seama de scăderea drastică a autonomiei.

Bateriile sunt de tipul litiu-ion, dar există şi opţiunea unui pachet "high performance", care îmbunătăţeşte autonomia maşinii. Nu lipseşte un sistem de management al fluxului de putere sau un sistem de recuperare a energiei la frânare.

Totuşi, detalii despre lansarea pe piaţă a modelului şi preţurile la care Luxgen 7 MPV EV va fi oferit, nu au fost date publicităţii încă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.