Nissan Fairlady Z Type 380RS

Nissan trage cu ochiul la succesul înregistrat de constructorii europeni cu versiuni ale modelelor standard adaptate pentru viaţa pe circuit şi scoate Z type 380 RS, un model cu chef de curse.

Nissan Fairlady Z Type 380RS Nissan Fairlady Z Type 380RS
Nissan Fairlady Z Type 380RSNissan Fairlady Z Type 380RS este genul de sportiv care nu se va simţi în largul său decât pe circuit şi aerul paddock-urilor este singurul care îi va prii. Responsabbili pentru scoaterea la suprafaţă a caracterului competiţional sunt cei de la Nismo, tunerul de casă al constructorului nipon Nissan.

Modelul are un propulsor aspirat V6 de 3.8 litri, ce dezvoltă o putere de 350 de cai şi un cuplu maxm de 435 Nm. Puterea este transmisă printr-un ambreiaj Nismo Super Coppermix, cutia este una cu şase rapoarte scurte şi bineînţeles din echimpamentul de circuit nu putea lipsi diferenţialul autoblocant. Partea mecanică responsabilă pentru opririle de urgenţă este reprezentată de frânele Brembo cu etrieri cu şase pistonaşe şi discuri generoase ca dimensiuni.

Nissan Fairlady Z Type 380RS Pentru că vorbim de un model dedicat curselor, fibra de carbon este materialul predominant în suprafeţele caroseriei, luneta şi geamurile laterale sunt confecţionate din policarbonat, iar partea dorsală este dominată de un eleron GT de mari dimensiuni din fibră de carbon.

În interior, sau în ce a mai rămas din el, se observă singurul scaun Recaro cu harnaşament complet, roll cage-ul şi extinctorul amplasat la vedere în cazuri în care situaţia devine încinsă. Preţul nu este foarte mare, în jur de 180.000 de euro, bineînţeles vorbim aici de bugete competiţionale de milioane de dolari, nu de leasing sau rate pe zeci de ani

Iniţial, modelul a fost creat pentru a lua startul în competiţia Japan Super Taikyu, dar Nissan va primi comenzi pentru acest model de la pasionaţii din  întreaga lume.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.