Premiera  Nissan Juke – informații oficiale

Nissan Juke este , cu siguranță, cel mai controversat crossover care se va lansa și trebuie să lăsăm preconcepțiile pentru a îl înțelege, sau măcar pentru a încerca.

Nissan deschide cutia Pandorei cu acest nou Nissan Juke, un produs atât de controversat din punct de vedere al designului, încât va genera multe valuri de comentarii. Modelul se lansează oficial Salonul de la Geneva, dar prezentarea oficială s-a consemnat astăzi.

După cum se poate observa acest crossover de buzunar preia fidel non conformistul design al conceptului Qazana, venind cu o parte frontală în care corpurile luminose sunt împrăștiate pe toată fascia, proiectoarele sunt foarte jos, blocurile optice tronează ca două "nări", iar pozițiile și semnalizatoarele se regăsesc "cocoțate" în mijlocul capotei. Umerii sunt foarte largi, iar linia geamurilor aduce cu cea de la Nissan GT-R, iar blocurile optice au aceeași formă de bumerang ca și la 370Z caracteristică foarte ciudată pentru un crossover.

Ca dimensiuni Juke se poate compara cu un hatchback compact, având o lungime de 4,14 metri, fiind exact la jumătatea distanței dintre Clio și Megane. În principal acest model se va comporta și ca un model hatchback pentru că majoritatea versiunilor vin doar cu tracțiune. Dar există și tracțiune integrală, același performant sistem All Mode care se află pe Nissan X-Trail, ceea ce înseamnă că nu trebuie desconsiderat în ciuda gabaritului mic

Interiorul este însă un loc destul de plăcut pentru cei "open minded". În felul său nonconformist aduce puțin cu atmosfera dintr-un MINI, mai ales prin inserțiile coloratede pe coloana centrală. În schimb planșa de bord strică atmosfera de voie bună prin plasticul gri, modelat destul de neinspirat. Portbagajul este destul de mic având în mod natural 251 de litri și cu locurile din spate sacrificate 550 de litri.

În materie de motorizări vârful de gamă ne atrage atenția, având 190 CP, ceea ce îl face un rival foarte redutabil pentru Countryman S. Versiunea de bază este cea 1.6 de 117 CP, iar singura care vine cu tracțiune integrală este cea 1.5 dCi de 110 CP, aceeași care se va regăsi și pe Dacia Duster. Prețul acestui model va începe de la 17.000 de euro conform francezilor.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.