Nissan Murano CrossCabriolet - oficial

Iată care ar putea cea mai tare fiţă a verii 2011: noul Nissan Murno CrossCabriolet, primul dintr-o nouă nişă - cea a maşinilor crossver decapotabile.

Prima imagine oficială cu noul Nissan Murano CrossCabriolet am avut ocazia să o vedem chiar înaintea inaugurării Salonului Auto Los Angeles 2010. Şi putem spune că nu am rămas dezamăgiţi.

Nissan Murano CrossCabriolet inaugureaza nisa crossoverelor decapotabile

Acum, iată noul Murano CrossCabriolet din toate unghiurile, precum şi datele oficiale despre un model inedit, care încearcă să inaugureze o nouă nişă: cea a crossover-elor decapotabile.

Faţă de versiunea din care derivă, Murano CrossCabriolet renunţă la perechea de portiere din spate, precum şi la plafonul metalic. Botul rămâne, în mare, acelaşi, însă versiunea cabriolet nu abordează agresivitatea lui Murano facelift, păstrând o impresie de fluiditate, chiar feminitate.

Acoperisul lui Nissan Murano CrossCabriolet este textil si are comanda electrica

Partea din spate a maşinii este puternic modificată, stopurile tip bumerang amintind imediat de Nissan 370Z. Acoperişul este de tipul textil, ascunzându-se sub un capac dedicat. Accesul la portbagaj poate părea mai ciudat, printr-o mini-uşă foarte înaltă, care lasă un spaţiu de încărcare de 215 litri cu maşina decapotată, respectiv de 348 litri cu acoperişul pus.

Mai poate părea ciudată ideea segmentării în două a lunetei acoperişului, soluţie dictată de modalitatea de pliere a plafonului textil. VIzibilitatea în spate este foarte redusă, dar gemuleţul superior asigură o luminozitate mai bună, cel puţin pentru cei de pe locurile din spate.

Nissan Murano CrossCabriolet are interiorul similar cu al versiunii cu acoperis metalic

Cei de la Nissan au reuşit să nu denatureze profilul lui Murano CrossCabriolet cu vreun arc de securitate central dizgraţios, iar linia mediană a geamurilor se continuă fluid până la stopuri. Portierele au fost lungite cu 20 cm, pentru a permite un acces mai bun la banchetă, unde au loc doar doă persoane.

Structura de rigiditate a maşinii a fost ranforsată serios, începând de la marginile parbrizului până la arcele de securitate integrate în tetierele spate. Ce-i drept, coeficientul aerodinamic cX a crescut sensibil faţă de al unui Murano normal, de la 0,37 la 0,39, rămânând, totuşi, unul destul de bun pentru o maşină decapotabilă.

Nissan Murano CrossCabriolet are motor V6 de 3,5 litri, cutie CVT si tractiune 4x4

În rest, interiorul este cunoscut de la crossoverul Nissan Murano, beneficiind de multe echipamente speficice maşinilor de lux. Sub aspect tehnic, motorizarea pe benzină, un V6 de 3,5 litri şi 265 CP, este cu 5 CP mai puternică decât a versiunii cu acoperiş metalic, tracţiunea fiind integrală controlată electronic, iar transmisia automată Xtronic, de tipul CVT.

Preţul pentru noul Nissan Murano CrossCabriolet nu a fost, deocamdată, comunicat, dar ştim că, pe piaţa nord-americană, maşina va putea fi comandată în primăvara lui 2011.

Nissan Murano CrossCabriolet va fi lansat in America de Nord in primavara lui 2011

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.