Nissan Navara şi Pathfinder facelift au debutat în România

Nissan îşi consolidează poziţia premium din segmentul 4x4 cu versiuni restilizate ale modelelor Navara şi Pathfinder, disponibile acum cu un design evoluat, motorizări mai bune şi o calitate crescută.

Nissan Navara şi Pathfinder facelift au debutat în România Nissan Navara şi Pathfinder facelift au debutat în România

Noile Pathfinder şi Navara beneficiază de un facelift care avizat capota, grila bară de protecţie faţă şi bara de protecţiespate. In ansamblu a rezultat o silueta modernizata si usorrotunjita fara a se renunta la aspectul masiv si dur. La Navara,lungimea totala a crescut cu 8 mm. Jantele din aliaj suntnoi, asemenea farurilor cu xenon si noilor culori metalizate BlueGrey si Electric Blue, aceasta din urma fiind disponibila exclusivpentru Navara

La interior, plansa de bord si consolaredesenate, cu aspect Premium, incorporeaza echipamentenoi si completeaza habitaclul evoluat din punctul de vedere alcalitatii materialelor si finisajelor - plasticul, tapiseriile sidetaliile au fost innoite. Ergonomia scaunelor este superioara darau fost vizate si cotierele usilor, cotiera centrala, spatiile dedepozitare. La nivel de detaliu se evidentiaza ornamentele cromate,noile instrumente iluminate, maneta schimbatorului.

Noi ceasuri de bord

Sistemul Cruise Control incorporeaza acum si Speed limiter. Dacala prima generatie sistemul ESP era disponibil numai pentruPathfinder, acum ambele modele beneficiaza de introducereasistemului ESP+, optional.

Printre noile echipamente se numara Nissan ConnectPremium cu hard de 40GB si comenzi vocale. Disponibil pe anumiteversiuni, acesta integreaza elegant in plansa de bord sistemul GPSde ultima generatie cu touchscreen si poate reda si DVD, stationandcu frana de mana trasa. Nu lipsesc sistemul Bluetooth siconexiunile Aux, USB, iPod iar memoria disponibila pentru muzicaeste de 9,3 GB. Noul sistem audio Bose Premium a fost conceputspecial pentru fiecare dintre cele doua modele, Pathfinder siNavara.

Sistemul de transmisie integrala are garantia Nissan

Motorul 2,5 dCi common rail a facut obiectul unormodificari substantiale pentru imbunatatireaperformantelor, economiei de carburant, emisiilor si rafinamentuluiin general. Noul sistem de injectie directa care opereaza lapresiune de 2000 bar a permis o crestere cu 11 % a puterii si acuplului, motorul dezvoltand acum 190 CP si 450Nm. Consumul mediu combinat pentru versiunea cu transmisiemanuala a scazut la 8,5 litri/ 100km in timp ceemisiile de CO2 au scazut cu 40g/km, la 224 g/km. Vibratiilemotorului au fost reduse iar accelerarea este acum mai fluenta.

Pe parcursul anului 2010 va fi disponibil un nou varf degama pentru Pathfinder si Navara: noul motor V6 dCi care dezvolta231 CP si 550 Nm. Inca de la 1.500 rpm sunt disponibili500 Nm iar cuplul maxim de 550 Nm este prezent intre 1.700 si 2.500rpm, fara vibratiile si zgomotul asociate motoarelor diesel.

Mai multe informaţii puteţi găsi pe site-ul importatoruluiwww.nissan.ro.

Citeşte mai departe în pagina următoare »