Nissan X-Trail facelift pentru Europa

Nissan X-Trail se înnoieşte pentru clienţii europeni la puţin timp după ce a făcut-o şi pentru japonezi. Aşteptarea a meritat însă versiunea pentru Europa fiind mai elegantă.

Nissan X-Trail a primit un facelift întâi pe piaţa japoneză,europenii primind de abia acum versiunea restilizată a SUV-uluinipon. Diferenţele nu sunt însă mari, în Europa acest model primindcrom în jurul proiectoarelor şi jante mult mai sportive, iarblocurile optice spate adoptă tehnologia cuLED-uri. Per total însă modificările, în special nouagrilă în V mai generoasă, îl aduc foarte aproape de imaginea luiPathfinder şi Navarra. Nu arată deloc rău, dar ne aşteptam oabordare mai îndrăzneaţă de la un constructor care se poate lăudacu Juke ca exemplu de avangardism.

Nissan X-Trail facelift

În interiorlucrurile nu se schimbă în materie de design, dar ambianţa devineceva mai plăcută datoriă unor materiale noi mai bune, folositepentru a ţine pasul cu vremurile. În schimb, maşina vacomunica mai bine parametrii de rulare şi funcţionareşoferului, ceasurile de bord fiind mărite şi un noucomputer de bord fiind montat.

În gamamotorizărilor nu au apărut schimbări importante, singura mare vestefiind că toate motorizările Diesel sunt acum conforme cunorma Euro 5. Transmisiile, atât cea manuală cât şi ceaautomată, au fost de asemenea uşor recalibrate, favorizând unconsum mai mic în colaborare cu îmbunătăţirea aerodinamiciimanifestată printr-un Cd de 0,36. Preţurile nu au fost anunţateîncă, acest model urmând să fie arătat lumii în Septembrie, laSalonul Auto de la Paris2010.