Noble M600 2011 - prezentat oficial

Micul producător de maşini exotice Noble a reuşit să scoată noua versiune a modelului Noble M600, maşină pe care încă nu ştim sigur dacă o vom vedea la Salonul Auto Geneva 2011. Ştim sigur, totuşi, că e o maşină sport veritabilă.

Noble M600 2011 - prezentat oficial Noble M600 2011 - prezentat oficial

Modelul Noble M600 era anunţat de ceva vreme, dar se pare că micul producător britanic a fost destul de afectat de criză. Din fericire, nu aşa de mult pentru a-şi înceta existenţa, iar acum suntem gratulaţi cu versiunea finală a lui Noble M600.

Conceput după reţeta clasică a unei sportive serioase, Noble M600 beneficiază de un motor V8 plasat longitudinal, în spatele scaunelor. Având 4,4 litri şi două turbocompresoare, maşina poate fi oferită cu mai multe stagii de putere: 450 CP, 550 CP şi cea mai puternică versiune, 650 CP, care are şi un cuplu motor maxim de 818 Nm.

Dat fiind că vorbim de o maşină foarte uşoară (masa proprie de numai 1.277 kg), nu ar trebui să ne mire că viteza maximă a maşinii este de 362 km/h, iar demarajul 0-100 km/h se realizează în, atenţie, puţin peste 3,0 secunde (pasionaţii de performanţe vor aprecia şi valoarea de circa 9 secunde pentru atingerea celor 200 km/h). Mai trebuie ştiut că se paote decupla controlul tracţiunii de la un buton roşu, inscripţionat "TC".

Noble M600 este considerat maşină exotică, aşa încât interiorul bolidului beneficiază de materiale scumpe, precum fibră de carbon, tapiţerie din piele şi Alcantara sau inserţii din metal. Dintre dotările de lux nu lipsesc un sistem de navigaţie Becker sau aerul condiţionat.

Deocamdată, nu avem detalii referitoare la preţ, dar ştim sigur că Noble M600 va fi mai accesibil decât alte maşini supersport capabile de asemenea performanţe. Nu ştim nici dacă premiera mondială a noului model va avea loc la Salonul Auto Geneva 2011, fiind posibil ca Noble să rămâne o maşină rezervată doar pieţei britanice.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.