Nou supercar american: TranStar Racing Dagger GT

Lumea supercarurilor se îmbogăţeşte cu o creaţie americană: TranStar Racing Dagger GT. "Dagger" însemnând, în engleză, pumnal, e clar că americanii de la TranStart Racing au ambiţii mari.

Nici noi nu am mai auzit până acum de TranStar Racing, dar uitecă acum ne-au atras atenţia cu un supercar inedit: DaggerGT. Chiar suntem curioşi cam pe unde se va situa întopul celor mai tarimaşini exotice.

Din punct de vedere al preţului, Dagger GT nu se numărăprintre maşinile exorbitante, suma de bază fiind de 360.000euro. Nici prea scump, nici prea accesibil, nu? Totuşi, înce priveşte cadenţa de producţie, anual vor fi construite doar 10maşini, deci gradul de exclusivitate este destul de ridicat.

TranStar Racing vor construi Dagger GT, un supercar de 360.000 euro, realizat in 10 bucati pe an

Din punct de vedere tehnic, maşina are sub capota din spateun motor V8 de origine General Motors, în stilul "bigthing": 9,4 litri şi, atenţie, 2.028 CP! Nu e nici ogreşeală, americanii anunţă o putere demnă de Gargantua. În plus,motorul va fi capabil de un cuplu maxim de nu mai puţin de 2.710Nm! Din nou, nu e o greşeală de tastare.

Date fiind aceste valori, americanilor nu le este deloc teamă sădeclare performanţe extreme: 0-100 km/h în doar 1,5 secundeşi sfertul de milă realizat în 6,7 secunde. Îîn cepriveşte viteza maximă, Dagger GT anunţă fulminanta valoare de 485km/h - deci, teoretic, îl detronează pe recordmenul Bugatti Veyron Super Sport.

2.018 CP si 2.710 Nm, 0-100 km/h 1,5 secunde si 485 km/h viteza maxima. In teorie...

În rest, Dagger GT foloseşte ingrediente precum caroserie dinfibră de carbon, iar transmisia de origine Mendeola este de tipulTransaxle. Portierele se deschid în stil Lamborghini, darpartea frontală aduce a Ferrari 458 Italia, în timp cespatele atrage atenţia în primul rând prin cele patru evacuăriplasate central (dar nu grupat, ca la Pagani Zonda) şi imenseleguri de aerisire laterale.

Primele exemplare vor fi produse începând din vara lui 2011,urmând a fi propuse trei versiuni pentru DaggerGT: una cu specificaţii de circuit, una street-legal şiuna GT-X, care va pune accentul pe confort şi echiparea cu multiplegadgeturi moderne.

TranStar Racing Dagger GT atinge o viteza maxima de 385 km/h si are trei versiuni