Nou supercar american: TranStar Racing Dagger GT

Lumea supercarurilor se îmbogăţeşte cu o creaţie americană: TranStar Racing Dagger GT. "Dagger" însemnând, în engleză, pumnal, e clar că americanii de la TranStart Racing au ambiţii mari.

Nici noi nu am mai auzit până acum de TranStar Racing, dar uite că acum ne-au atras atenţia cu un supercar inedit: Dagger GT. Chiar suntem curioşi cam pe unde se va situa în topul celor mai tari maşini exotice.

Din punct de vedere al preţului, Dagger GT nu se numără printre maşinile exorbitante, suma de bază fiind de 360.000 euro. Nici prea scump, nici prea accesibil, nu? Totuşi, în ce priveşte cadenţa de producţie, anual vor fi construite doar 10 maşini, deci gradul de exclusivitate este destul de ridicat.

TranStar Racing vor construi Dagger GT, un supercar de 360.000 euro, realizat in 10 bucati pe an

Din punct de vedere tehnic, maşina are sub capota din spate un motor V8 de origine General Motors, în stilul "big thing": 9,4 litri şi, atenţie, 2.028 CP! Nu e nici o greşeală, americanii anunţă o putere demnă de Gargantua. În plus, motorul va fi capabil de un cuplu maxim de nu mai puţin de 2.710 Nm! Din nou, nu e o greşeală de tastare.

Date fiind aceste valori, americanilor nu le este deloc teamă să declare performanţe extreme: 0-100 km/h în doar 1,5 secunde şi sfertul de milă realizat în 6,7 secunde. Îîn ce priveşte viteza maximă, Dagger GT anunţă fulminanta valoare de 485 km/h - deci, teoretic, îl detronează pe recordmenul Bugatti Veyron Super Sport.

2.018 CP si 2.710 Nm, 0-100 km/h 1,5 secunde si 485 km/h viteza maxima. In teorie...

În rest, Dagger GT foloseşte ingrediente precum caroserie din fibră de carbon, iar transmisia de origine Mendeola este de tipul Transaxle. Portierele se deschid în stil Lamborghini, dar partea frontală aduce a Ferrari 458 Italia, în timp ce spatele atrage atenţia în primul rând prin cele patru evacuări plasate central (dar nu grupat, ca la Pagani Zonda) şi imensele guri de aerisire laterale.

Primele exemplare vor fi produse începând din vara lui 2011, urmând a fi propuse trei versiuni pentru Dagger GT: una cu specificaţii de circuit, una street-legal şi una GT-X, care va pune accentul pe confort şi echiparea cu multiple gadgeturi moderne.

TranStar Racing Dagger GT atinge o viteza maxima de 385 km/h si are trei versiuni

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.