Noua Lancia Stratos vine cu motor Ferrari

Cine ar mai fi crezut că Lancia Stratos va reveni printre noi ca o adevărată pasăre Phoenix? Iar meritul pentru acest lucru i se datorează unui pasionat.

Asemanari evidenteBine,acum aţi putea credea că vorbim de un pasionat care a construit înpropriul garaj un model care să ne aducă aminte de legendaitaliană. Se pare că este vorba de mai mult decât atât. Modelul dinpoze este unicat, realizarea lui a fost finanţată de MichaelStoschek, CEO Brose KG şi desfăşurată în clădirile Pininfarina.Astfel că, potrivit AMS, vom putea vedea în curând şi o serie redusă, esteadevărat, doar pentru cei cu un buzunar generos.

Maşina nu dezamăgeşte, şi este realizată pe baza unui şasiu deFerrari F430 Scuderia, cu un motor V8 de 510 CP. O alegereexcelentă pentru pasionaţi. Dar pentru pasionaţii cu bani. Negândim că totuşi ar fi putut fi realizat un asemenea model deserie, chiar de către Lancia, cu un motor V6 plus un 1,75 Turbo.Aşa ne-am fi putut permite mai mulţi dintre noi o Lancia Stratos,un model de legendă readus la viaţă.