Noua Mazda5 în premieră mondială la Geneva

Mazda a prezentat la Salonul Auto de la Geneva 2010 noua Mazda5. Cei de la Mazda au publicat noi imagini oficiale cu monovolumul japonez, vezi galeria foto.

Noua Mazda5 în premieră mondială la Geneva Noua Mazda5 în premieră mondială la Geneva

"În abordarea dezvoltării noii Mazda5 ne-am orientat spre crearea unui nou C-MAV (Compact Multi Activity Vehicle) care să combine orientările actuale privind performanţele de mediu cu o nouă expresie a designului elegant", a declarat Hideki Matsuoka, Manager de Program Mazda5. Fiind uşor răutăcios pot spune că s-a mai inventat o nişă în acest univers auto, chiar dacă Mazda5 este la a doua generaţie.

Noul model dezvoltă în continuare funcţionalitatea apreciată a Mazda5 - cu uşile din spate glisante şi sistemul Karakuri pentru cele 7 locuri - dar totul îmbrăcat într-un design pe cât de atractiv, pe atât de unic în segment. Designul, ce foloseşte elementele "limbajului" de design Mazda "Nagare Flow", este foarte practic şi contribuie la reducerea consumului datorită coeficientului de rezistenţă la înaintare scăzut.

Noua Mazda5 este echipată cu noul motor de 2.0l DISI pe benzină, echipat cu sistemul i-STOP, regăsit şi pe Mazda3, şi o cutie manuală cu 6 trepte dar cu o etajare specifică destinaţiei modelului. Au fost operate modificări minore asupra propulsorului pentru a obţine o curbă de putere şi cuplu cât mai lineară pentru un confort crescut în utilizare.

De asemenea este unul dintre cele mai economice şi curate C-MAV de pe piaţă, reuşind să obţină reducerea cu aproximativ 15% a emisiilor de CO2, comparativ cu motorul de 2.0l pe care îl înlocuieşte. Gama de motorizări mai include şi un motor pe benzină de 1.8l echipat de asemenea cu o cutie manuală cu 6 trepte. Noua Mazda5 este disponibilă spre vânzare în Europa din toamna anului 2010.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.