Noua Mazda5 în premieră mondială la Geneva

Mazda a prezentat la Salonul Auto de la Geneva 2010 noua Mazda5. Cei de la Mazda au publicat noi imagini oficiale cu monovolumul japonez, vezi galeria foto.

Noua Mazda5 în premieră mondială la Geneva Noua Mazda5 în premieră mondială la Geneva

O linie exterioara rafinata"Înabordarea dezvoltării noii Mazda5 ne-am orientatspre crearea unui nou C-MAV (Compact Multi ActivityVehicle) care să combine orientările actuale privindperformanţele de mediu cu o nouă expresie a designului elegant", adeclarat Hideki Matsuoka, Manager de Program Mazda5. Fiind uşorrăutăcios pot spune că s-a mai inventat o nişă în acest universauto, chiar dacă Mazda5 este la a doua generaţie.

Noul model dezvoltă în continuare funcţionalitatea apreciată aMazda5 - cu uşile din spate glisante şi sistemul Karakuripentru cele 7 locuri - dar totul îmbrăcat într-un designpe cât de atractiv, pe atât de unic în segment. Designul, cefoloseşte elementele "limbajului" de design Mazda "NagareFlow", este foarte practic şi contribuie la reducereaconsumului datorită coeficientului de rezistenţă la înaintarescăzut.

Noua Mazda5 este echipată cu noul motor de 2.0l DISI pebenzină, echipat cu sistemul i-STOP,regăsit şi pe Mazda3, şi o cutie manuală cu 6 trepte dar cu oetajare specifică destinaţiei modelului. Au fost operate modificăriminore asupra propulsorului pentru a obţine o curbă de putere şicuplu cât mai lineară pentru un confort crescut în utilizare.

De asemenea este unul dintre cele mai economice şi curate C-MAVde pe piaţă, reuşind să obţină reducerea cu aproximativ 15%a emisiilor de CO2, comparativ cu motorul de 2.0l pe careîl înlocuieşte. Gama de motorizări mai include şi un motor pebenzină de 1.8l echipat de asemenea cu o cutie manuală cu 6 trepte.Noua Mazda5 este disponibilă spre vânzare în Europa din toamnaanului 2010.