Nouă versiune spionată: Hyundai Sonata Wagon

Nu era de ajuns că Hyundai Sonata a devenit mai căutată decât VW Passat CC. Însă coreenii vor să le ia macaroana şi celor de la Mercedes, prin iminentul Sonata Wagon. Adică un break derivat din coupe-ul în patru uşi.

Nouă versiune spionată: Hyundai Sonata Wagon Nouă versiune spionată: Hyundai Sonata Wagon

Când credeam că Mercedes Benz va da din nou tonul unui trend life-style, o dată cu prezentarea conceptului CLS Shooting Break, iată că Hyundai le dau peste nas germanilor cu nonşalanţă.

Cei de la Autoblog au surprins recent versiunea break a deja foarte cunoscutului coupe cu 4 uşi Hyundai Sonata, bineînţeles, camuflată. Prin urmare, noul Hyundai Sonata Wagon urmează să apară foarte curând în peisajul auto, cel mai probabil mult mai repede decât versiunea de serie a conceptului Mercedes.

Iniţial, zvonurile despre o versiune break a lui Sonata nu au fost confirmate de producătorul coreean, care a dorit să menţină misterul. Fotografii spion, însă, le-au stricat planurile, chiar dacă, din cauza camuflajului, nu putem observa principalele caracteristici ale noii versiuni.

Totuşi, trebuie reţinut că vorbim de poze spion surprinse în Europa, iar în partea frontală se pot observa mici modificări, prin camuflaj. Faţă de versiunea americană, farurile şi calandrul par să fie schimbate, iar aripile şi zona montantului faţă sunt clar altfel realizate (totuşi, nu vorbim de idei stilistice preluate de la recentul concept i-Flow).

Silueta breakului coreean mizează pe eleganţă, deşi nu are un stil foarte avangardist. De remarcat barele de amarare, foarte discrete, precum şi ornamentele cromate, semn că noul Hyundai Sonata Wagon se doreşte un model evoluat - printre principalii săi concurenţi este clar că se vor număra Opel Insignia Sport Tourer sau viitorul Volvo V60, cele mai bune exemple de breakuri elegante.

În ce priveşte capacitatea portbagajului sau spaţiul şi modularitatea locurilor din spate, maşina nu arată că ar face compromisuri prea mari, dar trebuie să aşteptăm modelul de serie şi datele oficiale pentru a putea face o comparaţie pertinentă cu principalii concurenţi.

Ultima informaţie în ce priveşte noua versiune a lui Hyundai Sonata ne spune că, în Europa, modelul se va numi Hyundai i40 Wagon şi va fi introdus pe piaţă înaintea versiunii coupe cu 4 uşi. Cel mai probabil, Hyundai Sonata Wagon urmează să aibă premiera în toamnă, cu ocazia Salonului Auto Paris 2010.

Vezi aici mai multe poze spion cu Hyundai Sonata Wagon

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.