Nouă versiune spionată: Hyundai Sonata Wagon

Nu era de ajuns că Hyundai Sonata a devenit mai căutată decât VW Passat CC. Însă coreenii vor să le ia macaroana şi celor de la Mercedes, prin iminentul Sonata Wagon. Adică un break derivat din coupe-ul în patru uşi.

Nouă versiune spionată: Hyundai Sonata Wagon Nouă versiune spionată: Hyundai Sonata Wagon

Când credeam că Mercedes Benz va da din nou tonul unui trendlife-style, o dată cu prezentarea conceptului CLS Shooting Break, iată că Hyundaile dau peste nas germanilor cu nonşalanţă.

Cei de la Autoblog au surprins recent versiunea break adeja foarte cunoscutului coupe cu 4 uşi Hyundai Sonata, bineînţeles, camuflată. Prinurmare, noul Hyundai Sonata Wagon urmează să apară foartecurând în peisajul auto, cel mai probabil mult mai repededecât versiunea de serie a conceptului Mercedes.

Iniţial, zvonurile despre o versiune break a lui Sonata nu aufost confirmate de producătorul coreean, care a dorit să menţinămisterul. Fotografii spion, însă, le-au stricat planurile, chiardacă, din cauza camuflajului, nu putem observa principalelecaracteristici ale noii versiuni.

Totuşi, trebuie reţinut că vorbim de poze spion surprinse înEuropa, iar în partea frontală se pot observa mici modificări, princamuflaj. Faţă de versiunea americană, farurile şi calandrul par săfie schimbate, iar aripile şi zona montantului faţă suntclar altfel realizate (totuşi, nu vorbim de ideistilistice preluate de la recentul concept i-Flow).

Silueta breakului coreean mizează pe eleganţă, deşi nu are unstil foarte avangardist. De remarcat barele de amarare, foartediscrete, precum şi ornamentele cromate, semn că noulHyundai Sonata Wagon se doreşte un model evoluat - printreprincipalii săi concurenţi este clar că se vor număra Opel Insignia Sport Tourer sau viitorul Volvo V60, cele mai bune exemple debreakuri elegante.

În ce priveşte capacitatea portbagajului sau spaţiul şimodularitatea locurilor din spate, maşina nu arată că ar facecompromisuri prea mari, dar trebuie să aşteptăm modelul de serie şidatele oficiale pentru a putea face o comparaţie pertinentă cuprincipalii concurenţi.

Ultima informaţie în ce priveşte noua versiune a lui HyundaiSonata ne spune că, în Europa, modelul se va numi Hyundaii40 Wagon şi va fi introdus pe piaţă înaintea versiuniicoupe cu 4 uşi. Cel mai probabil, Hyundai Sonata Wagon urmează săaibă premiera în toamnă, cu ocazia Salonului Auto Paris 2010.

Vezi aici mai multe poze spion cu HyundaiSonata Wagon