Noul Audi A3 Cabrio

Autor: Cosmin Iordache 01 dec. 2007 Prezentări

Cu acest model Audi ridică mănuşa aruncată de BMW cu Seria 1 Cabrio. Dacă bavarezii au avut ca punct de pornire modelul coupe, cei din Ingolstadt au adoptat o reţetă riscantă, derivând decapotabila direct din versiunea în două volume.

Pozele oficiale arată că operaţia a avut succes, modelul având un look interesant, fără a îşi renega originile. Masurând 4,28 metri în lungime, 1,76 metri lăţime şi 1,42 metri înălţime, Audi A3 Cabrio se încadrează în categoria cabrioletelor de clasă mică cu patru locuri.

Inginerii au optat pentru un acoperiş textil datorită greutăţii reduse, designerii şi-au dat acordul datorită îmbinării armonioase cu restul liniilor caroseriei, iar clienţii vor aprecia antifonarea fonică şi operatiunea de strângere ce durează doar 9 secunde, mulţumită sistemului hidraulic. Soft-topul ocupă puţin loc din spaţiul destinat bagajelor, prin prisma dimensiunilor reduse.

Partea frontală este dominată de grila single-frame, specifică imaginii de marcă Audi. Din lateral se observă linia ascendentă a caroseriei şi parbrizul mai înclinat decât la hatch. Spatele, caracterizat de o consolă scurtă, împrumută elemente de design de la A5 .

Jantele disponibile sunt de 16 pentru nivelul de echipare Attraction, sau cele pe 17 pentru celelalte variante de echipare. Opţional pentru o alură mai sportivă se poate comanda suspensia sport, care coboară garda cu 15 mm. Pentru a oferi aceeaşi rigiditate ca versiunea cu plafon metalic, Audi A3 Cabrio beneficiază de ranforsări suplimentare.

La interior, materialele şi finisajele sunt în genul Audi, adică ireproşabile. În privinţa spaţiului, producătorul asigură că Audi A3 Cabrio poate găzdui în condiţii decente patru adulţi. Locurile din spate pot fi, însă, sacrificate în favoarea confortului la rularea cu pletele în vânt, în cazul în care se montează paravântul, sau al spaţiului pentru bagaje, dacă se doreşte extinderea portbagajului de la 260 de la litri la aproape 640 de litri.

Motorizările disponibile pentru cabriolet sunt în număr de patru : două pe benzină şi două diesel. Benzina de 1.8 litri TFSI dezvoltă 160 CP şi are un cuplu de 250 Nm. Prima sută este atinsă în 8,3 secunde, iar viteza maximă este de 218 km/h. Al doilea propulsor TFSI este cel de 2.0 litri cu 200 de CP, capabil să ducă A3 Cabrio până la 100 km/h în 7,3 secunde. Cu pedala la podea acul vitezometrului poate ajunge până la 231 km/h.

Cel mai puţin gurmand propulsor este cel 1.9 TDI, care va consuma doar 5,1 litri la sută, economia având ca preţ performanţele dinamice. Cu o putere de doar 105 cai, modelul cabrio va atinge 100 km/h în 12,3 secunde, iar viteza maximă va fi de doar 185 km/h.

Cel de-al doilea, 2.0 litri TDI, are valenţe ceva mai sportive : 140 CP şi 320 Nm. Specificaţiile tehnice s-ar traduce în urmatoarele performanţe dinamice 9,9 secunde sprintul până la 100 km/h şi 204 km/h viteză maximă.

Audi A3 Cabrio vine dotată cu două transmisii, o cutie manuală cu şase viteze şi transmisia S tronic cu ambreiaj dublu, ce poate fi acţionată prin intermediul clasicului levier sau a padelelor montate în spatele volanului.

Prin look-ul cuminte şi fiind derivat dintr-un hatch cu appeal la publicul feminin, este de aşteptat ca acest model să atragă, în principal, reprezentantele sexului frumos, bărbaţii visând în continuare la varianta cabrio mai mare Audi A4.

Cabrioletul va ajunge pe şosele începând cu Februarie 2008 şi va fi produs în Ungaria la fabrica din Gyor . Producătorul nu a făcut publicele preţurile cu care va fi comercializat.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide