Noul BMW X3 informaţii oficiale

BMW X3 nu mai este cel mai mic membru al familiei X şi prin urmare noua generaţie se prezintă mult maturizată.

Când vezi noulBMW X3 este ca şi cum ai revedea un prieten din adolescenţă careacum a devenit bărbat. Este acelaşi pe care îl ştiai, îl veirecunoaşte oricând în mulţime, dar se vede că trăsăturile i s-auschimbat şi acum este mult mai matur. Motivul pentru care BMW X3trebuia să evolueze este că acum BMW X1 reprezintă mezinul gamei şidacă ar fi rămas în limitele gamei precedente s-ar fi canibalizatdestul de serios. În plus acest model nu prea mai are aerul uşorfeminin al precedentului, ci se apropie mai degrabă de gabarituluiX5-ului original.

Concret,noul X3 F25 nu mai este cel mai mic din segmentul său, cicreşte cu 8 centimetri ajungând la o lungime totală de 4,65m, depăşind astfel concurenţa reprezentată de Audi Q5,Volvo XC60 sau Mercedes GLK. Ca segmentarea să fie clară în gama X,noul BMW X3 este mai lung cu 20 cm decât BMW X1 şi mai scurt cuaceeaşi valoare decât X5. În înălţime X3 F25 a crescut cu 14 mm,măsurând 1,675 m, şi prima impresie că noul BMW X3 este şi mai lat,este confirmată de faptul că a crescut cu 2,7 cm valoarea absolutăfiind de 1,88 metri.

BMW X3 spate

Procesul dematurizare a lui BMW X3 nu s-a manifestat dor prin creştere îndimensiuni, ci şi prin căpătarea unor trăsături în ton cu statutulde frate mijlociu. Astfel se regăsesc detalii atât de laX1, cât şi de la X5, combinate însă cu zestrea genetică aprecedentei generaţii. Per total această evoluţie seîncadrează perfect în noua imagine BMW şi va fi pe placul celorcare se dau în vânt după limbajul curent BMW, dar nu va convertiadepţi din tagma celor indiferenţi.

Îninterior, la fel, vorbim de un mix tipic BMW în care formadeserveşte funcţia şi ergonomia este pe primul loc.Este clar o schimbare radicală de laprecedentul şi de exemplu planşa de bord, pare într-un mod foartesubtil calea de mijloc între X1 şi X5, designerii înglobândelemente de la ambele versiuni. Se înregistrează şi un câştig alspaţiului interior, creşterea ampatamentului reflectându-se într-unspaţiu mai bun pentru pasageri, iar cea a lungimii are ca efect unportbagaj mai încăpător cu 70 litri, ce totalizează 550litri.

BMW X3 interior

În materie detehnologii, acest BMW vine cu o suspensie complet nouă cu braţdublul pe faţă şi multi-link pe spate. Împreună cu sistemulElectronic Damping Control, care dictează nivelul de fermitate,aceasta se adaptează mult mai bine la condiţiile de drum şi lasolicitările şoferului. Sistemul xDrive ajuns la cea de-a treiageneraţie este de asemenea optimizat şi conlucrează cu DynamicStability Control, prin intermediul Integrated Chassis Management,rezultând în reacţii mai prompte în funcţie de schimbările deaderenţă şi de mase. Tot în spiritul unui comportament cât se poatede sigur pe viraje BMW a montat pe X3 şi cel mai nou sistem al săuPerformance Control. Acesta frânează roata de pe interior şitransmite mai multă putere la cea pe exterior, comportându-se ca undiferenţial, pentru un răspuns cât mai neutru pe viraje.

În momentullansării clienţii au de ales doar între două motorizări xDrive20dşi xDrive35i. Specificaţiile le vedeţi afişate mai jos. Pentruamericani va fi disponibil şi versiune xDrive28i, dar nu o vomaborda. Ambele motorizări sunt disponibile cu noua cutie automatăZF cu 8 rapoarte. După cum se poate observa consumul este cât sepoate de rezonabil pentru ambele versiuni, ţinând că vorbim de uncrossover destul de măricel şi cu performanţe cât se poate dedecente pentru menirea sa. De exemplu, versiunea xDrive20dare un consum cu 0,9 litri mai mic decât fostul X3 de 177CP, ceea ce nu este un fapt de neglijat.

BMW X3 Specificatii

Lansareaoficială a acestui model se va consemna evident la Salonul de laParis. Preţurile nu au fost încă anunţate, urmând să le aflămulterior.

ERATĂ:Preţurile orientative anunţate ieri, având la bază informaţiilepreluate de pe www.km77.com, nu sunt conforme cu realitatea şisursele BMW au infirmat informaţia. Autorul, Cosmin Iordache, îşiatribuie eroarea şi prezintă scuzele părţilor implicate. Vom revenicu informaţii oficiale de îndată ce reprezentanţii BMW le voranunţa.