Noul Nissan Micra - toate informaţiile

Noua generaţie Nissan Micra se doreşte o maşină globală, care să fie pe gustul cât mai multor clienţi. Iată toate datele şi imaginile oficiale cu noua citadină japoneză.

Noul Nissan Micra - toate informaţiile Noul Nissan Micra - toate informaţiile

Nissan Micra a apărut în gama producătorului japonez în 1983, fiind, la acea vreme, o propunere normală pentru o maşină de clasă mică, având un succes moderat. Revenirea în atenţia publicului a avut loc de-abia în 2002.

Cea de-a doua generaţie Nissan Micra a venit cu un suflu proaspăt, încercând să sensibilizeze în primul rând clientela feminină. Am putea spune că japonezii au făcut un pas foarte îndrăzneţ, încercând să tatoneze chiar domeniul life-style, prin noua versiune coupe-cabrio Micra C+C.

Noul Nissan Micra a ajuns la a treia generatie, fiind o masina foarte cuminte

Acum, după vânzări de 5,6 milioane de unităţi pe tot mapamondul, a venit rândul celei de-a treia generaţii Nissan Micra, pe care o vom vedea expusă în premieră mondială la Salonul Auto Paris 2010.

Primul lucru care iese în evidenţă la noul Nissan Micra este că... nu se prea evidenţiază prin nimic faţă de celelalte maşini din clasa mică. De fapt, putem afirma că noul Micra a renunţat la doza de originalitate simpatică şi a devenit o maşină de oraş mai pragmatică. Şi care nu mai are acea tentă evidentă de "maşină de femei".

Partea frontala a lui Nissan Micra este conceputa pentru un comportament foarte bun la impactul cu pietonii

Partea frontală nu pare să afişeze o imagine de marcă puternică, dar sugerează soliditate şi fiabilitate. În plus, capota şi spoilerul au fost concepute pentru a primi cele mai bune calificative la testele de impact cu pietonii. În spate, designerii şi-au permis să se "joace" puţin, stopurile amintind de precedenta generaţie şi fiind integrate în nişte "umeri" mai bine evidenţaţi.

În rest, Nissan Micra arată destul de simplu, fiind în ton cu noua tendinţă observată de departamentul de cercetare Nissan: necesitatea clienţilor de a avea o maşină bună, pe care se pot baza şi care le inspiră încredere.

Nissan Micra are o lungime de 3,78 metri si un ampatament de 2,45 metri

Dimensional, noul Micra este cu numai 6 cm mai lung decât precedenta generaţie, având o lungime totală de 3,78 metri. Ampatamentul a fost şi el mărit cu 2,7 cm, ajungând acum la 2,45 metri, suficient pentru a oferi o habitabilitate mai bună celor din spate.

Bancheta este culisabilă, astfel încât poate privilegia ori spaţiul pentru genunchi (caz în care portbagajul are doar 265 litri), ori cel pentru bagaje. Prin rabatarea fracţionată a spătarului banchetei se obţine un spaţiu maxim de 1.132 litri pentru bagaje.

Interiorul noului Nissan Micra are materiale mai bune si o ergonomie exemplara

Habitaclul lui Micra beneficiază de materiale mai bune calitativ, care ni se promite că sunt mult mai rezistente la uzură. Designul interior, deşi schimbat complet faţă de precedenta generaţie, rămâne în acelaşi ton cu exteriorul: simplist, dar destul de intuitiv şi ergonomic, la prima vedere.

Versiunile de top beneficiază de un ecran tactil pentru sistemul de navigaţie, plasat pe consola centrală, iar sub acesta modulul pentru climatizarea automată are un aspect tineresc, dar şi butoane ergonomic plasate. Spaţiile de depozitare sunt bine gândite (torpedoul, de exemplu, are două compartimente), iar comenzile de pe volan sunt judicios amplasate şi lizibile.

Să vedem pe următoarea pagină ce oferă noul Nissan Micra din punct de vedere tehnic.

Noul Nissan Micra se doreste o citadina care sa inspire incredere si siguranta

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.