Noul Nissan Micra - toate informaţiile

Noua generaţie Nissan Micra se doreşte o maşină globală, care să fie pe gustul cât mai multor clienţi. Iată toate datele şi imaginile oficiale cu noua citadină japoneză.

Noul Nissan Micra - toate informaţiile Noul Nissan Micra - toate informaţiile

Oficialii japonezi laudă noul Nissan Micra ca fiind o maşină care consumă foarte puţin, motorizările fiind gândite şi optimizate pentru a oferi costuri de rulare cât mai scăzute. De fapt, pentru moment vorbim doar de o singură motorizare.

Este vorba despre un motor de 1,2 litri, în 3 cilindri, alimentat cu benzină. Acesta dezvoltă 80 CP/6.000 rpm, în timp ce cuplul maxim se dovedeşte decent, având o valoare de 110 Nm/4.000 rpm. Bineînţeles, este compatibil cu normele de poluare Euro 5.

Noul Nissan Micra este oferit, pentru inceput, cu un 1,2 litri pe benzina, de 80 CP

Consumul mediu anunţat de japonezi pentru Micra 1.2 (cutie manuală) se cifrează la doar 5,0 litri/100 km, în timp ce emisiile de CO2 au valoarea de 115 g/km. Versiunea dotată cu o cutie de viteze automată CVT (cu transmisie continuă) are un consum mai ridicat, de 5,4 litri/100 km, iar emisiile CO2 se cifrează la 125 g/km.

Cei interesaţi de performanţele maşinii trebuie să se mulţumească cu o viteză maximă de 170 km/h (161 km/h pentru versiunea CVT), în timp ce demarajul 0-100 km/h se realizează în 13,7 secunde (14,5 secunde în varianta CVT).

Consumul lui Nissan Micra 1,2 se cifreaza la doar 5,0 litri/100 km (5,4 litri/100 km pentru CVT)

Performanţe mai bune promite versiunea supraalimentată cu un compresor mecanic a acestui motor, care va fi propusă începând din primăvara lui 2011. Aceasta va avea 100 CP, dar va consuma mai puţin (emisii CO2 de numai 95 g/km), graţie injecţiei directe sau a sistemului start/stop pentru motor.

Se pare că noul Nissan Micra nu va mai primi un motor diesel, principala explicaţie ţinând de preţul mai mare, dar şi de bunele performanţe de consum ale motoarelor pe benzină. Probabil lipsa dieselului va fi suplinită de o versiune hibridă în viitor, însă acest lucru nu este confirmat oficial.

Nissan Micra ofera un inedit sistem de asistenta la parcare, cu 3 nivele de experienta

Vocaţia de citadină a lui Micra este accentuată atât de raza de bracaj redusă, 9 metri (un nou record în clasa mică), dar şi de ineditul sistem de asistenţă la parcare. Acesta se bazează pe senzori laterali, care funcţionează când viteza este mai mică de 25 km/h.

Senzorii practic "verifică" dacă spaţiul între două maşini parcate în paralel cu trotuarul este mai mare cu 100 cm decât lungimea lui Micra, dând "verde" şoferului pentru a începe manevra de parcare în locul liber, în funcţie de trei nivele de experienţă: "începător", "normal" şi "expert").

Noul Nissan Micra utilizeaza platforma tehnica V a grupului Renault-Nissan

În ce priveşte platforma tehnică a maşinii japoneze, noul Nissan Micra utilizează platforma V a grupului Renault-Nissan, gândită pentru modele globale, care să fie vândute pe cât mai multe pieţe (după exemplul lui Logan).

Dacă precedenta generaţie era construită în uzina din Marea Britanie pentru pieţele Europene, noul Micra este construit momentan în India, urmând ca producţia maşinii să demareze şi uzinele Nissan din China, Mexico şi Tailanda.

Preţurile noului Nissan Micra se pare că vor fi mai mici decât ale precedentei generaţii, în condiţiile unui echipament standard mai bogat. Deocamdată, preţurile pentru România nu au fost comunicate, urmând să le aflăm la finalul anului, cel mai probabil.

Noul Nissan Micra va avea un mai bun raport pret/calitate si dotari

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.