Noul Porsche Cayman e mai puternic şi mai uşor

Autor: Iulian Dnistran 29 nov. 2012 Prezentări

Noul Porsche Cayman a fost prezentat în premieră mondială la Salonul Auto Los Angeles 2012. Potrivit Porsche, noua generaţie a modelului Cayman este „mai uşoară, mai joasă şi mai agilă”. Iar cifrele le dau dreptate. În funcţie de configuraţie şi de dotări, noul Cayman e cu până la 30 de kilograme mai uşor decât precedenta generaţie, ceea ce înseamnă un consum de combustibil redus cu până la 15%, deşi noile propulsoare sunt mai puternice.

Motorul de bază de 2,9 litri de pe precedenta generaţie a fost înlocuit cu unul de 2,7 litri care dezvoltă 275 de cai-putere şi propulsează Caymanul de la zero până la 100 km/h în 5,4 secunde, dacă maşina este echipată cu pachetul Sport Chrono, şi până la o viteză maximă de 266 km/h, în timp ce consumul mediu de carburant ar trebui să fie undeva între 7,7 l/100 km şi 8,2 l/100 km, în funcţie de cutia de viteze aleasă.

Varianta mai puternică a lui Cayman, denumită Cayman S, a primit un motor de 3,4 litri care dezvoltă 325 de cai-putere şi permite o acceleraţie de la zero până la 100 km/h în 4,7 secunde, dacă pachetul Sport Chrono a fost instalat, şi o viteză maximă de 283 km/h.

Ambele variante sunt disponibile cu cutii de viteze manuale cu şase trepte ca echipament standard. Porsche va oferi, ca echipament opţional, şi cutia de viteze automată cu ambreiaj dublu PDK, care permite accelerări mai rapide şi un consum de carburant mai redus faţă de cutia manuală.

Interiorul noului Cayman este, în esenţă, acelaşi ca pe noul Boxster. Asta înseamnă că materialele au o calitate mai bună decât pe precedenta generaţie, iar numărul spaţiilor de depozitare a fost mărit.

Mai mult, printre echipamentele care vor fi oferite în premieră pe Cayman se numără şi Adaptive Cruise Control (ACC), care reglează viteza maşinii în funcţie de viteza maşinii din faţă şi păstrează, astfel, o distanţă fixă.

A treia generaţie Porsche Cayman va fi pusă în vânzare în Europa în primăvara lui 2013. În Germania, modelul de bază Cayman va costa 51.385 de euro, iar modelul Cayman S va costa 64.118 euro.

Video cu noul Porsche Cayman:

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide