Premiera  Noul Seat Alhambra - premiera lui Alhambra 2

Noul Seat Alhambra apare destul de surprinzător în scenă, deşi era clar că Volkswagen Sharan va avea şi un frate iberic. Iată toate informaţiile şi pozele oficiale cu a doua generaţie a lui Alhambra.

Noul Seat Alhambra - premiera lui Alhambra 2 Noul Seat Alhambra - premiera lui Alhambra 2

Noua generaţie Volkswagen Sharan este o evoluţie mai mult decât evidentă faţăde prima generaţie. Iar, dacă prima generaţie a fost propusă şi înversiune Seat, era evident că şi această generaţie Sharanurma să aibă un corespondent, în persoana noului SeatAlhambra.

Despre noua generaţie Seat Alhambra nu ar fi prea multe de spus,deoarece multe lucruri sunt deja cunoscute de la fratelegerman VW Sharan. Totuşi, pentru a-i conferi o identitatevizuală proprie, partea frontală este diferită de a modeluluigerman.

Noul Seat Alhambra este fratele putin diferit al lui Volkswagen Sharan

Astfel, cei familiarizaţi cu stilul lui Seat Ibiza nu vor avea surprize, farurilefiind mai fin conturate decât cele rectangulare ale luiSharan, iar partea inferioară a spoilerului arătând maidinamic. Totuşi, sigla Seat nu este de dimensiuni atât de mari cumeste sigla VW pe grila lui Sharan, noul Alhambra având un lookfamiliar şi mai feminin decât al fratelui german.

Din spate, Alhambra nu va fi neapărat uşor de recunoscut,diferenţele faţă de Sharan fiind minime la nivelul stopurilor. Darsigla Seat de pe hayon este, de această dată, clar mai mare.

Seat Alhambra are un aspect familiar, mai feminin decat Sharan

Per total, Seat Alhambra se dovedeşte un MPV (MultiPurpose Vehicle) modern, demn concurent pentru principalaameninţare Ford Galaxy sau renumitul rival Renault Espace. Şi, chiar dacă este o maşină foarteasemănătoare cu Sharan, reuşeşte să se diferenţieze suficient demult de modelul german.

La interior, Alhambra este la fel de spaţios ca Sharan,lungimea de 4,85 metri a caroseriei oferind un spaţiuinterior excedentar pentru până la 7 pasageri. Portiereleglisante din spate (opţional cu comandă electrică) permit un accesfoarte bun la locurile de pe al treilea rând.

Spaţiul pentru bagaje poate ajunge, prin rabatarea ultimelordouă rânduri de scaune, la o valoare impresionantă de 2,3 metricubi. Iar scaunele nu trebuie scoase, ci pot fi pliate în podea,datorită inovativului sistem Easy-Fold.

Alhambra ofera spatiu pentru pana la 7 persoane si maxim 2.300 litri pentru bagaje

În ce priveşte postul de conducere al şoferului, singuramodificare notabilă faţă de Sharan este volanul cu designdiferit, ceva mai sportiv. Dintre sistemele asistenţăinedite pentru noul Alhambra amintim sistemul de parcaresemiautomată Park/Steer, farurile adaptive cu xenon sau acoperişulpanoramic.

Motorizările disponibile pe noua generaţie Seat Alhambra suntcunoscute de la VW Sharan, fiind vorba despre două versiuni TSI pebenzină (de 150 CP, respectiv 200 CP) şi două dieseluri common-railTDI (140 CP, respectiv 170 CP). Opţional, va fi disponibilă şicutia de viteze automată cu dublu ambreiaj DSG, iarversiunea 2.0 TDI 140 CP se laudă cu un consum mediu denumai 5,5 litri/100 km.

Noul Seat Alhambra va fi produs la uzina Seat din Palmela(Portugalia), iar vânzările sunt programate pentru vara acestui an.Preţurile urmează să fie comunicate în curând.

Versiunea 2.0 TDI 140 CP a lui Alhambra promite doar 5,5 litri/100 km