Noul Volkswagen Caddy în primele imagini

Dacă vă aşteptaţi ca noul Volkswagen Caddy să arate altfel înseamnă că în ultimii doi ani aţi trăit izolaţi total de fenomenul auto.

Noul Volkswagen Caddy în primele imagini Noul Volkswagen Caddy în primele imagini

Era de aşteptat ca şi noul Volkswagen Caddy să se înscrie tot pedirecţia de design iniţiată la Salonul de la Paris din 2008 deVolkswagen Golf 6. Şi chiar arată foarte bine acest nou/faceliftVolkswagen Caddy, având un design fără îndoială mai plăcut ochiuluişi mai elegant decât cel precedent, dacă putem spune asta despre unvehicul în genere comercial. Dar, parcă de dragul diversităţii,ne-am dori ca Volkswagen - şi în general industria auto -să nu adopte credo-ul industriei muzicale româneşti dinultima vreme, în care se găseşte o linie melodică şi se exploateazăpână la epuizare. Mai lipseşte doar Crafter din noua poză defamilie - tare curioşi am fi cum ar putea arăta - şi noul limbaj vadeveni omniprezent în gamă.

Deşi observând evoluţia ultimelor Volkswagen suntem confuzi în anumi un VW nou, sau facelift. În acest caz nemţii spun că nu esteun model nou, ci este un facelift, deşi unul destul de pronunţat şicare aduce chiar foarte multe îmbunătăţiri tehnice. Trecând peste această paralelă, VW Caddy, celpuţin în versiunea Life, se prezintă cu un habitaclu mai primitor,migrând uşor spre zona lui Volkswagen Touran. Se observăaccentele sportive ale noului volan şi unitatea multimedia cu ecrantactil de pe coloana centrală, pus noile ceasuri debord.

Motorizările sunt complet remaniate, cele 6 propulsoare mizândtoate pe cartea consumului mic. Astfel avem două motoare BlueMotionTDI ce dezvoltă 75 şi102 CP, dar şi alte două TDI-uri ceva maiputernice care se prezntă cu 110 şi 140 CP. Toate vin cu tehnologiacommon rail şi filtru de particule, aliniindu-se la norma depoluare EURO5. Mai există şi două opţiuni TSI de 1.2 litri, cedezvoltă 86 şi 105 CP. În plus cutia DSG (cu 6 sau 7 rapoarte)figurează ca opţional, Caddy fiind singurul vehicul din acestsegment disponibil cu o asemenea transmisie. Hill-Start Assist şi 4Motion sunt alte particularităţi care fac din acest model un cărăuşuşor şi plăcut de condus.

Vânzările în Germania pentru noul Caddy vor începe în Germaniaîn septembrie, iar preţul de pornire va fi de 13.595 euro fărătaxe. VW Caddy va putea fi văzut în premieră la SalonulAuto de la Paris 2010.

Volkswagen Caddy interior