Noul Volvo S60 – informaţiile oficiale

BMW Seria 3, Audi A4 şi Mercedes-Benz C-Klasse vor avea de înfruntat începând cu acest an noul Volvo S60, o maşină superbă aşa cum o anunţă primele informaţii şi fotografii oficiale.

Urmaş al primului S60, lansat în 2001, noua generaţie a limuzinei de clasă medie Volvo S60 face parte din noua generaţie de maşini ale constructorului suedez. Toate noile Volvo vor fi mai premium ca niciodată pentru a concura cât mai eficient A4, Seria 3, C-Klasse sau Lexus IS.

În gama Volvo, S60 este situat între S40 şi S80, iar desenul caroseriei este fidel noului curent de design al suedezilor, curent care tocmai a modificat feţele lui C30 şi C70, după facelift. Aceleaşi linii moderne de design se mai găsesc pe relativ noul XC60.

Ceea ce este foarte interesant şi plăcut în acelaşi timp este faptul că Volvo a păstrat foarte mult din designul lui S60 Concept, prototip prezentat la sfârşitul anului 2008. Singurele diferenţe notabile faţă de acest concept sunt prezenţa montantului central, faptul că portierele spate se deschid convenţional, nu diametral-opus şi lipsa parbrizului panoramic care rămâne doar un vis frumos.

Interiorul este complet nou, arată foarte bine din primele fotografii oficiale iar Volvo anunţă materiale mult mai bune decât în trecut şi finisări premium pe măsură. În plus, deoarece fostul model a fost criticat pentru lipsa de spaţiu interior, Volvo declară că noul S60 are cu 30 mm mai mult spaţiu pentru picioarele pasagerilor din spate, iar accesul la portbagaj se face printr-o deschizătură mai largă cu 107 mm.

Pentru controlul tuturor sistemelor din interior - sistemul audio, telefonul mobil sau navigaţie vor fi disponibile două display-uri de dimensiuni şi grafică diferite, cu 5 sau 7 inch diagonală, amplasate în partea superioară a consolei centrale. Opţional va putea fi comandat un sistem audio high-end "MultiEQ", produs de Audyssey, similar celui disponibil pe noul Jaguar XJ.

Din punctul de vedere al motorizărilor, S60 va fi disponibil la lansare cu patru motorizări, două pe benzină şi două diesel. Este vorba despre T6, cu şase cilindri în linie, trei litri cilindree, turbo cu 308 CP şi noul 2.0 GTDi, turbo, în patru cilindri, cu 206 CP precum şi D5, diesel de 2.4 litri, în cinci cilindri cu 208 CP şi D3, de doi litri şi 165 CP.

După lansare, Volvo va mai oferi un model T5 de 243 CP (derivat din 2.0 GTDi de 206 CP), T4 de 182 CP (un 1.6 GTDi) şi T3 (derivat din 1.6 GTDi) de 152 CP. Bineînţeles va exista şi o versiune "DRIVe" de 1.6 litri diesel de 116 CP care promite un consum mediu de combustibil de 4.3 litri pentru 100 km parcurşi.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.