Noul Volvo S60 – informaţiile oficiale

BMW Seria 3, Audi A4 şi Mercedes-Benz C-Klasse vor avea de înfruntat începând cu acest an noul Volvo S60, o maşină superbă aşa cum o anunţă primele informaţii şi fotografii oficiale.

Urmaş al primului S60, lansat în 2001, noua generaţie alimuzinei de clasă medie Volvo S60 face parte din noua generaţie demaşini ale constructorului suedez. Toate noile Volvo vor fi maipremium ca niciodată pentru a concura cât mai eficient A4, Seria 3,C-Klasse sau Lexus IS.

În gama Volvo, S60 este situat între S40 şi S80, iar desenulcaroseriei este fidel noului curent de design al suedezilor, curentcare tocmai a modificat feţele lui C30 şi C70, după facelift.Aceleaşi linii moderne de design se mai găsesc pe relativ noulXC60.

Ceea ce este foarte interesant şi plăcut în acelaşi timp estefaptul că Volvo a păstrat foarte mult din designul lui S60 Concept,prototip prezentat la sfârşitul anului 2008. Singurele diferenţenotabile faţă de acest concept sunt prezenţa montantului central,faptul că portierele spate se deschid convenţional, nudiametral-opus şi lipsa parbrizului panoramic care rămâne doar unvis frumos.

Interiorul este complet nou, arată foarte bine din primelefotografii oficiale iar Volvo anunţă materiale mult mai bune decâtîn trecut şi finisări premium pe măsură. În plus, deoarece fostulmodel a fost criticat pentru lipsa de spaţiu interior, Volvodeclară că noul S60 are cu 30 mm mai mult spaţiu pentru picioarelepasagerilor din spate, iar accesul la portbagaj se face printr-odeschizătură mai largă cu 107 mm.

Pentru controlul tuturor sistemelor din interior -sistemul audio, telefonul mobil sau navigaţie vor fi disponibiledouă display-uri de dimensiuni şi grafică diferite, cu 5 sau 7 inchdiagonală, amplasate în partea superioară a consolei centrale.Opţional va putea fi comandat un sistem audio high-end "MultiEQ",produs de Audyssey, similar celui disponibil pe noul JaguarXJ.

Din punctul de vedere al motorizărilor, S60 va fi disponibil lalansare cu patru motorizări, două pe benzină şi două diesel. Estevorba despre T6, cu şase cilindri în linie, trei litri cilindree,turbo cu 308 CP şi noul 2.0 GTDi, turbo, în patru cilindri, cu 206CP precum şi D5, diesel de 2.4 litri, în cinci cilindri cu 208 CPşi D3, de doi litri şi 165 CP.

După lansare, Volvo va mai oferi un model T5 de 243 CP (derivat din2.0 GTDi de 206 CP), T4 de 182 CP (un 1.6 GTDi) şi T3 (derivat din1.6 GTDi) de 152 CP. Bineînţeles va exista şi o versiune "DRIVe" de1.6 litri diesel de 116 CP care promite un consum mediu decombustibil de 4.3 litri pentru 100 km parcurşi.

Citeşte mai departe în pagina următoare »