Noutate pentru Paris 2010: Ford Mondeo facelift

Deşi conceptul "kinetic-design" a făcut din Mondeo o maşină foarte reuşită, care nu avea neapărat nevoie de un facelift, berlina de clasă medie Ford a trecut printr-un mic proces de lifting.

Noutate pentru Paris 2010: Ford Mondeo facelift Noutate pentru Paris 2010: Ford Mondeo facelift

Premiera lui Ford Mondeo facelift a avut deja locla Salonul Auto Moscova 2010, berlina de top a "ovaluluialbastru" urmând fi prezent la loc de cinste şi în standul Ford dela Salonul Auto Paris 2010.Atâta doar că nu vorbim de un facelift amplu, ci doar de un upgradebinevenit.

Ford Mondeo primeste un facelift discret pentru toamna lui 2010

Partea frontală nu şi-a pierdut deloc identitatea,amestecul reuşit de sobrietate şi modern fiind acum mairafinat, Mondeo facelift arătând o idee mai americanizat,datorită grilei mai înguste, care evidenţiază sigla ovală. Pe dealtă parte, fanta de aerisire din spoiler este mai mare şi are undesign hexagonal, în stilul lui C-Max sau al lui S-Max facelift, ceea ce contribuie laaccentuarea agresivităţii.

Dacă forma farurilor rămâne neschimbată, în cazul proiectoarelorde ceaţă s-au operat modificări, prin introducerealuminilor de poziţie de tip LED, într-un mod inspirat.Spatele, în schimb, am fi tentaţi să credem că a rămas neschimbat -totuşi, forma interioară a stopurilor a fost uşor schimbată, iarblocurile optice beneficiază şi ele de tehnologia LED.

In spate, Ford Mondeo facelift primeste foarte putine modificari

Deşi nu pare o modificare importantă din punct de vedere aldesignului, capota motorului a fost regândită pentru aîndeplini cele mai drastice norme în materie de siguranţă apietonilor. Spoilerul spate a fost şi el redesenat înpartea inferioară, versiunile superioare de motorizare şi echipareavând dreptul standard la un mic difuzor, care sporeşte senzaţia desportivitate.

Nici interiorul lui Ford Mondeo facelift nu este modificatradical, dar este vizibilă creşterea calităţiimaterialelor, precum şi ambianţa mai apropiată de domeniulpremium. Au fost redesenate feţele uşilor, consolacentrală este regândită, integrând noul sistem multimedia MyFord,care va fi disponbil şi pe Ford Focus 3, iar acum lumina ambientalăeste asigurată de LED-uri.

Interiorul lui Ford Mondeo facelift are un nivel ridicat de stil si calitate

Sub aspect tehnic, Ford Mondeo facelift este garnisit cuunele dintre cele mai noi şi sofisticate sisteme electronice desiguranţă şi asistenţă pentru şofer: Lane DepartureWarning, Auto High Beam, Driver Alert sau Blind Spot. Opţionalexistă acum suspensia activă IVDC, controlată electronic şi cu treimoduri de funcţionare: normal, confort şi sport.

Pentru a fi în conformitate cu trendul ecologic, Mondeofacelift primeşte tehnologia Ford ECONetic, aceastapresupunând sistem de recuperare e energiei la frânare, display EcoMode sau sistem activ de lamele în grila frontală.

Motorul 2.0 TDCi de pe Ford Mondeo facelift este conform Euro 5

Sub capotă, cel mai important lucru este motorul 2.0TDCi Duratorq, upgradat pentru a corespunde normelor Euro5, fiind oferit în trei versiuni de putere: 115 CP, 140 CPşi 163 CP. Consumul mediu anunţat este de 5,3 litri/100 km, în timpce emisiile de CO2 au valoarea de 139 g/km.

Pe lângă acesta mai este disponibil un 2,2 TDCi, de 200 CP şi uncuplu maxim de 450 Nm, graţie sistemului overboost. Acum există şiposibilitatea optării pentru cutia de viteze automată cudublu ambreiaj Powershift - opţiune indisponibilă pemotorul diesel de 115 CP.

Motorul pe benzina cel mai puternic de pe Ford Mondeo facelift are 240 CP

Motoarele pe benzină sunt în număr de trei: un 1.6 litri Duratecde 120 CP, un 2,0 litri de 145 CP (care va fi oferit şi în versiunealimentată cu biocombustibil E85, dar şi GPL), precum şi unmotor de 2,0 litri turbo Ecoboost, în două versiuni, de 203 şi 240CP. De apreciat consumul mediu de numai 7,7 litri/100km.

Versiunea cea mai puternică beneficiază de cutie automatăPowershift standard, dar şi de sistemul Sound Symposer, preluat dela Focus RS, care asigură motorului în patrucilindri un sound mai sportiv.

În lunile următoare, Ford Mondeo facelift va mai primi un 1,6Ecoboost pe benzină, precum şi un motor diesel de bază, un 1,6 TDCiDuratorq. Pentru preţuri, va trebui să aşteptăm Salonul AutoParis 2010.

Ford Mondeo facelift a fost prezentat in premiera la Salonul Auto Moscova 2010