Novitec TuLesto

Autor: Cosmin Iordache 17 apr. 2009 Prezentări

 Novitec împlineşte în curând 20 de ani de existenţă şi pentru a marca acest moment tunerul italian va lansa primul supercar propriu denumit Novitec TuLesto. Acest model realizat împreună cu studioul de design Luca Serafini Stile în Modena, pare la prima vedere oarecum bazat pe Ferrari 430, dar responsabilii de produs spun că este un produs de sine stătător şi nu o reinterpretare a unui produs existent pe piaţă. 

Nu ştim de la ce vine numele TuLesto, însă primul contact m-a dus cu gândul la forma imperativă a verbului popular "a tuli". Această analogie are deplină acoperire pentru că supercarul Novitec cu cei 777 CP ai săi şi doar 1260 kg aleargă de mănâncă pământul, atingând 100 km/h în doar 3,4 secunde şi 300 km/h cu start de pe loc în doar 22,6 secunde, iar viteza maximă este de 350 km/h. Puterea izvorăşte dintr-un propulsor de 4,4 litri V8 dublu supralimentat, motor ce alimentează speculaţiile că acest model ar fi un Ferrari 430 sub acoperire.

Doar 11 exemplare vor fi fabricate şi fiecare model va fi unicat, fiind creat după specificaţiile fiecărui proprietar. Din păcate nu se specifică nimic despre preţ, însă probabil cei 11 proprietari vor fi atent selecţionaţi. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide