Oameni şi maşini: Buick Riviera 1965

Autor: Adrian Mihălţianu 21 iul. 2012 Prezentări
Oameni şi maşini: Buick Riviera 1965

Maşina în sine era fenomenală, fiind considerată a fi una dintre cele mai sportive şi agile maşini americane ale timpului. Regretatul Sergio Pininfarina declara despre ea că este una dintre cele mai frumoase maşini americane. Europenii, deşi pe vremea aceea produceau deja maşini mai rapide şi mai agile, visau pur şi simplu la un design atât de simplu şi de reuşit.

Tehnic vorbind, V8-urile de sub capotă dezvoltau între 325 CP şi 340 CP, prindeau suta în 8 secunde şi – cu puţin chin – atingeau viteza maximă de 200 km/h. Suntem în 1965 şi un motor de sau 7 litri (!) pe o maşină cu două uşi nu e ceva ieşit din comun în America!

Dar ceea ce contează cu adevărat la această maşină este aspectul. Doar uitaţi-vă la grila frontală care acoperă şi farurile. Apoi uitaţi-vă cum aceasta se dă la o parte pentru a descoperi farurile, ca o epifanie. Priviţi silueta sa din lateral, priviţi acoperişul, priviţi chiar şi interiorul! Proprietarii exemplarului din clipul video de mai jos au avut mare grijă de maşină. Gata cu vorbăraia, doar bucuraţi-vă de imagini!

1965 Buick Riviera from eGarage on Vimeo.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide