Oameni şi maşini: Mercedes 220SE. Moştenire de familie. VIDEO

Autor: Adrian Mihălţianu 01 nov. 2012 Prezentări
Oameni şi maşini: Mercedes 220SE. Moştenire de familie. VIDEO

Soţia nu s-a lăsat păcălită: „Nu se simte ca un break. Nu miroase ca un break. Ce ai cumpărat?”. Adevărul e că maşina cumpărată de tatăl lui Don era o adevărată bijuterie chiar şi atunci. 220SE-ul costa 3.100 de dolari la acea vreme, însă tatăl lui Don a mai decartat 100 de dolari pentru a-l convinge pe clientul aflat deja în maşină în showroom-ul Mercedes să-i lase lui maşina şi să comande alta. Investiţia a meritat însă, pentru că de această maşină se leagă o sumedenie de amintiri ale lui Don şi ale întregii familii.

E adevărat că părinţii noştri n-au avut cum să ne lase un Mercedes-Benz 220SE drept moştenire, însă ne amintim şi acum de drumurile prin ţară cu maşina părinţilor, tot la fel cum şi Don îşi îngrijeşte maşina ca pe ochii din cap, chiar şi acum, după 52 de ani.

Câteva cuvinte şi despre maşina în cauză – modelul 220SE a fost produs pentru o scurtă perioadă de timp, în doar 1.112 exemplare. Sub capota impozantă se afla un motor de 2.2 litri cu injecţie de benzină Bosch care dezvolta 134CP. La 9.000 de dolari cât costa un exemplar nou-nouţ, 220SE-ul era una dintre cele mai scumpe maşini din America – motiv pentru care tatăl lui Don a făcut o foarte bună afacere luându-l la o treime din preţ.

Cât costă acum un 220SE de colecţie? Între 200 şi 300.000 de dolari. Iată de ce dragostea lui Don pentru această maşină – şi pentru altele, după cum putem vedea în garajul său – este cu atât mai impresionantă. Doar priviţi-l cum vorbeşte despre maşină, în clipul de mai jos!

Mercedes 220SE: Family History from Petrolicious on Vimeo.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide