Oficial: anvelopele de iarnă obligatorii

Deputaţii au aprobat Ordonanţa de Urgenţă prin care fiecare posesor de autovehicule este obligat să-şi echipeze maşina cu anvelope de iarnă în sezonul rece.

Oficial: anvelopele de iarnă obligatorii Oficial: anvelopele de iarnă obligatorii

Deputaţii au votat legea care impune obligativitatea echiparii autovehiculelor cu anvelope de iarnă. Şoferii vor fi obligaţi să-şi echipeze maşiniile cu cauciucuri de iarnă începând cu 1 noiembrie, cel târziu, şi trebuie schimabate cu cele de vară pe 1 martie.

În caz contrar, cei depistaţi fără anvelope de iarnă vor fi pedepsiţi destul de aspru: reţinerea talonului auto şi amenda cuprinsă între 2.500 şi 4.000 de lei. În plus, maşinile marfă şi transport persoane vor fi ogligate să aibe şi lanţuri dacă drumul este acoperit de zăpadă sau polei. În caz de accident, la sancţionarea cu amendă se adaugă o suma dedicată repararii drumurilor şi despăgubirilor pentru pagubele produse.

Una din prevederile importante ale acestei Ordonanţe se referă la faptul că pneurile all-seasons sunt accptate ca fiind anvelope de iarnă. În contextul situaţiei actuale, cel mai probabil, cele mai bine vândute cauciucuri vor fi cele de tipul all-seasons.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.