Opel face automobil electric în SUA

Primul automobil electric de la Opel va fi asamblat în SUA, cel mai probabil în aceeaşi locaţie cu viitorul Chevrolet Volt, asta pentru că vor împărţi aceeaşi platformă tehnică.

Opel face automobil electric în SUA Opel face automobil electric în SUA

Într-un interviu publicat în revista germana Automobilwoche, preşedintele GM Europa, Carl Peter Forster a dezvăluit faptul că primul automobil electric de la Opel va fi bazat pe Chevrolet Volt şi va fi asamblat în SUA. Din acelaşi interviu am aflat şi o informaţie foarte interesantă, Forster precizând că preţul vehicului ecologic va fi cu 10.000 de euro mai mare comparativ cu modelele echivalente pe benzină sau diesel.

O diferenţă de preţ destul de mare, dar nu ar fi exclus ca preţul combustibililor din 2012 să o facă extrem de mică, chiar amortizabilă într-un timp scurt de timp. Am spus 2012 pentru că atunci e preconizată lansarea noului model, care a fost prefigurat sub formă de concept, Flextreme, la Salonul Auto de la Frankfurt de anul trecut.


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.