Peugeot 308 GT 200 – hot hatch aniversar

Peugeot 308 GT 200 este un hot hatch pe care îl poţi folosi cotidian fără multe drumuri la pompă. Compromisul constă în performanţe mai temperate.

Peugeot 308 GT 200 – hot hatch aniversar Peugeot 308 GT 200 – hot hatch aniversar

Cândva un nume greu în segmentul hot hatch, Peugeot revine timid cu o versiune specială care reuşeşte să ţină pasul cu cele mai "domoale" hot hatch-uri contemporane. Astfel francezii scot Peugeot 308 GT 200, un automobil care deşi se vrea vârful de gamă al liniei 308, se poate măsura în muşchi cu moderatul VW Golf GTI, în timp ce adevăratele hot hatch-uri joacă în altă clasă.

Astfel noul Peugeot 308 GT 200, aşa cum indică ultimele 3 cifre dezvoltă 200 CP, furnizaţi de acelaşi motor de pe RCZ, iar cuplul motorului este de 275 Nm strunit de o transmisie manuală cu 6 rapoarte. Nu este prea impresionant, dar posesorii se pot lăuda că acest model este de origine BMW şi că are emisii de CO2 de doar 159 g/km şi un consum mediu de 5,77 litri la 100 km, un record în această clasă. Evitaţi însă să îi întrebaţi despre acceleraţie, pentru că vor lăsa capul în jos şi vor spune că 308 GT 200 atinge 100 km/h în 7,7 secunde, o valoare pe care chiar şi hot hatch-urile de clasă mică o depăşesc lejer.

Peugeot 308 GT 200

Estetic acest model se distinge printr-un kit aerodinamic, care include inserţii care aduc a fibră de carbon în spoilerul faţă, un difuzor mai proeminent integrat în spoilerul spate, plus un eleron care aduce aminte de era RC. Interiorul îşi răsfaţă ocupanţii cu scaune sport, pedalier, suport pentru picioare şi schimbător de aluminiu, plus volan acoperit din piele. Şase nuanţe sunt disponibile Bianca White, Nera Black, Aluminium, Shark Grey, Ipanema Blue şi Babylon Red.

Preţul anunţat pentru acest model este de 21.995 lire, iar în aceşti bani clienţii primesc şi un smartphone Nokia 5230 cu un kit de montare pe parbriz şi hărţi digitale pentru călătorii cât mai lungi. Pentru că spre deosebire de multe alte hot hatch-uri acesta se pretează călătoriilor lungi datorită consumului mai mult decât rezonabil. Noul Peugeot 308 GT 200 va putea fi văzut, în toamnă, la Salonul Auto de la Paris 2010.

Peugeot 308 GT interior

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.